Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εξέλιξης της Lamborghini, Maurizio Reggiani η εταιρεία θα σταματήσει εντελώς τη χρήση χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων στα οχήματα της. Η αρχή έχει ήδη γίνει με την Aventador που δεν διατεθεί χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ στην ίδια λογική θα ακολουθήσει και o αντικαταστάτης της Gallardo.

Σύμφωνα με τον Maurizio Reggiani οι επίσημες δικαιολογίες για την επιλογή αυτή της Lamborghini είναι δύο. Η πρώτη είναι πως το ποσοστό των μοντέλων της εταιρείας που παραγγέλνονται με χειροκίνητα κιβώτια δεν ξεπερνά το 2%. Η δεύτερη και ίσως πιο σημαντική, είναι πως η εταιρεία εξελίσσει πλέον τα οχήματα της ώστε να συμπεριφέρονται άψογα όταν όλα τα συστήματα λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους.

Πράγμα που δεν συμβαίνει όταν σε ένα σημαντικό κομμάτι όπως η επιλογή των ταχυτήτων παρεμβάλλεται ο ανθρώπινος παράγοντας! Έτσι, για να μπορεί η εταιρεία να υπόσχεται τους χαμηλούς ρύπους και τα μεγέθη κατανάλωσης που επιθυμεί (πάντα για τα μέτρα της κατηγορίας), και την ομαλή λειτουργία κατά την κίνηση εντός πόλης, καθώς και αντίστοιχα για να πετυχαίνει τις κορυφαίες όσο και απότομες επιταχύνσεις όταν τα πράγματα «αγριεύουν», τα πάντα πρέπει να γίνονται αυτόματα!

Ο αντικαταστάτης της Murcielago που γνωρίζουμε πλέον ως Aventador ήδη ασπάζεται αυτή τη λογική αφού διατίθεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο, ενώ στην ίδια λογική θα παρουσιαστεί και ο αντικαταστάτης της 8 ετών Gallardo, μέσα στο 2012.

autotriti

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook