"Η διήμερη Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, στις Βρυξέλλες,  με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να βάζει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της σε αυτές, με αποκορύφωμα το κοινό αίτημα των κυβερνήσεων Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας, με το οποίο αποφασίστηκε να αναπτυχθούν άμεσα στο Αιγαίο ΝΑΤΟικές δυνάμεις - σε πρώτη φάση τα πλοία της μόνιμης ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ «Standing NΑΤΟ Maritime Group 2» (SNMG2), υπό γερμανική διοίκηση και με τη συμμετοχή και τουρκικού πλοίου - με αποστολή τη διεξαγωγή επιχείρησης αναγνώρισης, επιτήρησης κι ανάσχεσης «παρανόμων διάπλων», σε «συνεργασία» με τις αντίστοιχες εθνικές αρχές Ελλάδας και Τουρκίας, για την αντιμετώπιση των «δικτύων διακινητών».

Τεράστιες ευθύνες αναλαμβάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εμπλέκει βαθύτερα το λαό και τη χώρα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Όταν μάλιστα η Λυκοσυμμαχία δεν αναγνωρίζει τα εθνικά μας σύνορα.
Η ταυτόχρονη παρουσία της FRONTEX σε συνδυασμό με την ευθύνη από τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, της πρώτης καταγραφής και ταυτοποίησης  των ξεριζωμένων μόνο θετικά μηνύματα δεν μπορεί να έχει για το πως οραματίζονται την λύση του προβλήματος οι «σύμμαχοι» μας.
Ο μόνος δρόμος αντίστασης και ανατροπής και αυτής της άθλιας πολιτικής που ξεθεμελιώνει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας στο βωμό των κερδών των ιμπεριαλιστών, είναι ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος με σαφή ταξικά χαρακτηριστικά που δεν θα αντιπαλεύει μόνο για μισθούς και συντάξεις αλλά και για όλα τα παραπάνω.

Οι αγώνες, που το τελευταίο διάστημα, δίνονται και στο τόπο μας, των αγροτών, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας, για τον νόμο λαιμητόμο, που διαλύει ότι έχει απομείνει  από την κοινωνική ασφάλιση, έχουν ένα χαρακτηριστικό, συσπειρώνουν τον κόσμο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί όλους τους φίλους, μέλη και οπαδούς της σε παραπέρα άνοδο αυτών των αγώνων και με άλλες μορφές πάλης, γιατί όπως προείπαμε, μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε."