Πρόκειται για διοικητικούς εργαζόμενους και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι έχουν μπλοκάρει τις τρεις εισόδους του υπουργείου και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν.

Μάλιστα στην κινητοποίηση συμμετέχουν και εκπρόσωποι απο τα Νοσοκομεία της Κρήτης, όπως ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων Γιάννης Τσιγκουνάκης, ο οποίος και δημοσιοποίησε την φωτο.

Στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο στάσης εργασίας (11:00-15:00) που έχουν αποφασίσει, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

«Η σημερινή κατάληψη είναι συμβολική» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει «σε οριακό σημείο» εξαιτίας της υλοχρηματοδοτησης και υποστελεχωσης. «Έχουμε προειδοποιήσει ότι με αυτή την κατάσταση κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωες» πρόσθεσε .

Οι εργαζομενοι στα νοσοκομεία αντιδρούν, επίσης, για το ασφαλιστικό και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο σημείο στη συμβολή της Αριστοτέλους με την οδό Στουρνάρη υπάρχει μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook