Εικοσιεπτά έργα κορνίζες και ένα ζωγραφικό έργο με αρχειακό υλικό, κοστούμια και σκηνικά από το θέατρο, τον χορό, τη μουσική και την τηλεόραση, δώρισε στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, ο Χανιώτης ηθοποιός και συλλέκτης Λευτέρης Λαμπράκης.

Πρόκειται για μια σημαντική δωρεά που περιλαμβάνει 103 σχέδια κοστουμιών, 12 μακέτες σκηνικών, 1 μέρος ζωγραφικού σκηνικού από τον θίασο περιοδείας (διαστάσεων 3,75×4,00), 3 προσχέδια “Μακέτες Αφισών”, η οποία ωστόσο δωρίζεται για να εκτεθεί στο κοινό και όχι να αποθηκευθεί σε κάποιο χώρο. Είναι χρέος του δήμου Χανίων, να φροντίσει ώστε τα συγκεκριμένα έργα να βρουν τη θέση που τους αξίζει σε μια έκθεση ανοιχτή στο κοινό.

 
 

 

Τα έργα ανήκουν σε υλικό της περιόδου 1965-1988 και προέρχονται από παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του ΔΗΠΕΘΕΚ, του Ελληνικού Χοροδράματος – Ραλλούς Μάνου, τους Δεσμούς – Ασπασίας Παπαθανασίου, Θεατρικής Εξόδου Αιγαίου, Κ.Θ Βορείου Ελλάδος.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι τους τρεις μήνες που λειτουργούσε η έκθεση “Ο κόσμος του Γιάννη Κύρου” με τις παράλληλες εκδηλώσεις, σημειώθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας που στο σύνολό της έφτασε τα 7458 άτομα.

 

Στα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης, αναφέρθηκε η Δ/ντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης, Αθηνά Γιαννουλάκη

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook