Κατεπείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και την Υφυπουργό Τουρισμό κ. Έλενα Κουντουρά απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, επισημαίνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασης του Αεροδρομίου Χανίων εντός του Μαρτίου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα μας θα εκτεθεί στους τουρίστες με αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών της επέκτασης του Αερολιμένα είναι "θέμα υψίστης σημασίας για τον τόπο μας, την ανάπτυξη και την εθνική οικονομία", και ζητείται από τους υπουργούς να επιληφθούν "άμεσα του σοβαρού αυτού θέματος ώστε να προχωρήσουν  οι πληρωμές στις ανάδοχες εταιρείες του αεροδρομίου και τα έργα να τελειώσουν εντός του Μαρτίου 2016".

Η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριε Σταθάκη, 
Αξιότιμη κυρία  Κουντουρά,

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη μας στο εργοτάξιο του Αερολιμένα Χανίων, όπου διαπιστώσαμε  την καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου, δυστυχώς ακόμα και σήμερα συνεχίζει η ίδια διαπίστωση δηλαδή, οι εργασίες προχωρούν με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι μετά από πολύχρονες ενέργειες της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται κάποιες εταιρείες με πτήσεις από τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ παράλληλα από τις 17 Μαρτίου αρχίζει να ανεβαίνει το πτητικό πρόγραμμα τόσο των εταιρειών κανονικών πτήσεων όσο και των εταιριών charter. 

Είναι απολύτως βέβαιο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε 3-4 εβδομάδες, θα έχουμε συνωστισμό, καθυστερήσεις και ένταση τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις, δεδομένου ότι ο ελεύθερος  χώρος και στις δύο περιπτώσεις θα είναι πολύ μικρός για τον όγκο των επιβατών που θα έχουμε από τις 17 Μαρτίου και μετά.

Δεν χρειάζεται δε να αναφέρουμε την κατάσταση που θα βρίσκεται το αεροδρόμιο, αν δεν έχουν τελειώσει τα έργα μετά τις 17 Απριλίου.

Για τους παραπάνω λόγους και γνωρίζοντας ότι το αεροδρόμιο είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση των επισκεπτών, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του σοβαρού αυτού θέματος, ώστε να προχωρήσουν  οι πληρωμές στις ανάδοχες εταιρείες του αεροδρομίου και τα έργα να τελειώσουν εντός του Μαρτίου 2016.

Είναι θέμα υψίστης σημασίας για τον τόπο μας, την ανάπτυξη και την εθνική οικονομία.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας,  

Με εκτίμηση,   

Ο Πρόεδρος    Μανώλης Χ. Γιαννούλης             

Ο Γραμματέας  Κυριάκος Ε. Παπαδάκης