Στάση αναμονής κρατούν οι αγρότες της Κρήτης ευελπιστώντας ότι τα επόμενα 24 ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της οποίας θα τεθούν επί τάπητος οι κόκκινες γραμμές που έχουν βάλει στο μείζον θέμα των αλλαγών στο φορολογικό τους που προωθεί το κυβερνητικό επιτελείο.

Το κλίμα στις τάξεις του αγροτικού κόσμου είναι έκρυθμο κάτι το οποίο αναμένεται να αποτυπωθεί και κατά την σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ παρουσία αγροτών- μελών του παγκρήτιου συντονιστικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο επίκεντρο θα βρεθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις με την μορφή τους να οριστικοποιείται αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό και σε περίπτωση βέβαια που η κυβέρνηση δεν αλλάξει στάση.

Ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης εμφανίζεται απογοητευμένος και από την στάση τοπικών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κρατούν αποστάσεις από τα αιτήματά τους.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 6 το απόγευμα και το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι αγρότες θα περιμένουν μέσα στις επόμενες ώρες μία κίνηση καλής θέλησης από την κυβέρνηση προκειμένου και αυτοί να καθορίσουν την στάση τους.