Τελευταία ενημέρωση: 23:00

Συνεχίζεται το αλαλούμ στο θέμα μετακίνησης του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, με νέα αναδίπλωση της κυβέρνησης. Οπως έχει γίνει γνωστό και επιβεβαιώθηκε με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ το βράδυ της Πέμπτης,  έγινε πρόταση στον κ. Σφακιανάκη να αναλάβει χρέη βοηθού επιτελάρχη έχοντας ταυτόχρονα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όχι όμως τον έλεγχο. Σε ανακοίνωση η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για επιπλέον αρμοδιότητα που δίνεται στον κ. Σφακιανάκη, και αφορά την εποπτεία της Δειύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το αλαλούμ που προηγήθηκε

Το θέμα μετακίνησης του κ. Σφακιανάκη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον κλάδο ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχει μετατραπεί σε σίριαλ καθώς ανακλήθηκε έπειτα από την προσφυγή που υπέβαλε ο ίδιος στο Αρχηγείο της Αστυνομίας κατά της μετακίνησής του, με την οποία ζητούσε την ακύρωσή της, σύμφωνα με το το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003 του σχετικού κανονισμού.

Η μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και προκάλεσε αντιδράσεις από πολλές πλευρές. Ο ίδιος φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος από την μετακίνησή του, καθώς έχει συνδέσει για πολλά χρόνια το όνομά του με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook