Η πλήρης αποτυχία σε όλα τα επίπεδα φαίνεται σε ένα και μόνο νούμερο... Στο έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2011 με όλα τα φορομπηχτικά μέτρα σε ισχύ και ενώ έχουν περικοπεί δραματικά οι μισθοί και τα έξοδα του κράτους.Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 12,7 δισ.. ενώ η κυβέρνηση είχε υπολογίσει ότι με τα μέτρα θα πέσει στα 10,3 δισ. και ενώ το αντίστοιχο έλλειμμα το 2009 ήταν στα 9,9 δισ. ευρώ!

Με την τσέπη του Έλληνα να αιμορραγεί, το γεγονός ότι τα έσοδα του κράτους έχουν πέσει κατά 8,3% αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, πληρώνουν δηλαδή μονάχα μισθωτοί συνταξιούχοι και οι συνήθεις ύποπτοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα...3 δισ. κάτω απ' το στόχο είναι τα φετινά έσοδα.

Τα “μαγειρέματα” που γίνονται φάνηκαν εφέτος σε όλο τους το μεγαλείο. Η “τρύπα” οφείλεται και στο ότι δεν υπήρξαν εισπράξεις το Ιανουάριο για τα τέλη του 2010.

Παράλληλα φάνηκε ποιος είναι ο βασικός αιμοδότης, αφού το “λάθος” με τις αποδείξεις και οι επιστροφές φόρου μείωσαν κατά πολύ τα έσοδα.

Παράλληλα το κράτος ενώ έχει τσακίσει τον πολίτη δεν σταματάει να είναι σπάταλο, αφού οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,8%. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη διάθεση ποσού ύψους 429 εκατ.για παλαιές οφειλές νοσοκομείων και στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 1.2δισ. ευρώ.

 

Σίγουρα τα νέα μέτρα

Τα πρόσθετα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, τα επιπλέον 6,7 που θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι ουσιαστικά με τη μαύρη τρύπα που μαζί με τα έξοδα αγγίζει τα 4,5 δισ. ευρώ , ουσιαστικά πήγαν ... περίπατο πριν ληφθούν.

Το έλλειμμα θεωρείται αδύνατο ότι να πέσει στο 7,6% που είναι ο στόχος και έτσι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μέτρα και μάλιστα από Σεπτέμβρη. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν μάλιστα ότι η κυβέρνηση είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να φέρει νέο πακέτο για να μην εκτροχιαστεί η προσπάθεια...

 

 

newsit.gr