«Η νέα τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής επιχείρησης Ύδευσης-Αποχεύτεσης Αγίου Νικολάου, που αποτέλεσε εν πολλοίς «το μήλον της έριδος» στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου, γίνεται με μόνο σκοπό τον εξορθολογισμό λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης, με στόχο την διαμόρφωση ενός τιμολογίου διαχείρισης του νερού, ως αγαθού δίκαιου και ισότιμου για όλους τους πολίτες, και σε καμμία περίπτωση για τον προσπορισμό χρημάτων στα ταμεία της ΔΕΥΑΑΝ»! 

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζεβός, με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (17/2) , όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της νέας τιμολογιακής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν για το 2016.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, το ζήτημα της διαχείρισης της νέας τιμολογιακής πολιτικής προέκυψε ως ανάγκη απόλυτης συμόρφωσης προς τα προβλεπόμενα -με την λογική ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τα  τιμολόγια που εκδίδονται θα πρέπει να εγκρίνονται από τις περιφερειακές υπηρεσίες, απόλυτα στοιχειοθετημένες, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα, υπήρξε μια περιρρέουσα κατάσταση ελέω… «Καποδίστρια –Καλλικράτη» με διαφορετικά τιμολόγια, ανά περιοχή.

Προχωρήσαμε-έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός- μετά από ενδελεχή έρευνα και μια ουσιαστική πολύμηνη εργασία (Σεπτέμβριος-Φεβρουάριος) ,στην ανάλυση όλων των δεδομένων,προκειμένου να καταθέσουμε ολοκληρωμένες πρότασεις για το συγκεκριμένο θέμα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η εν λόγω επιχείρηση είναι ανταποδοτικές γεγονός που καταδεικνύει, ότι και τα έσοδα της, είναι ανταποδοτικά- ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση όπου το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό !

Η λογική των ανεξάρτητων τιμολογίων!

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στην λογική των ανεξάρτητων τιμολογίων, φέροντας ως παράδειγμα τον βιολογικό του Κρούστα που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης, διερωτήθηκε κατά πόσο θα ήταν εφικτό, τοπικές κοινότητες, να έχουν δικό τους τιμολόγιο, τη στιγμή μάλιστα που το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ανάληψη συνολικά του κόστους φθορών, αντικαταστάσεων, ζημιών σε κάθε περίπτωση.

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στην περίπτωση του βιολογικού καθαρισμού του Κρούστα, όπου χωρίς την πολύτιμη συνδρομή της ΔΕΥΑΑΝ, ο κάτοικος του εν λόγω δημοτικού διαμερίσματος, θα έπρεπε να πληρώνει 3 ευρώ περίπου το κυβικό, ενώ μέσα από αυτή την διαδικασία καλείται να πληρώσει 45 λεπτά!

Η αναμόρφωση των τιμολογίων, επανέλαβε γίνεται προκειμένου οι αποφάσεις που λαμβάνονται να μην υπόκεινται  σε διαδικασίες ενστάσεων-απόρριψης,που συντείνουν εν πολλοίς στην ελλιπή λειτουργία της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τιμολόγια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου  (2013- 2014) «κατέπεσαν», γεγονός που καταδεικνύει αν μη τι άλλο προχειρότητα και όχι επισταμένη και επί της ουσίας αντιμετώπιση των ζητημάτων που καλείται η δημοτική αρχή να διαχειριστεί.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, έκανε επίσης γνωστό ότι άμεσα θα υπάρξει η «χρυσή τομή», αναφορικά με τα τιμολόγια του νερού (Ο.Α.Κ.-Αποσελέμης) προσπάθεια -την λογική της οποίας θα αντιληφθούν οι πολίτες, βάζοντας τέλος στη λογική των  μικροπολιτικών εντυπώσεων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook