Στις καθυστερήσεις στο έργο του δρόμου Γούρνες-Χερσόνησος, λόγω γραφειοκρατίας, και στις επιπτώσεις από την μετάθεση του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Ο δρόμος Γούρνες – Χερσόνησος έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και σύμφωνα με το έργο προβλέπεται η κατασκευή διπλού κλάδου … Βάσει των προθεσμιών και τον προγραμματισμό, το έργο έπρεπε ήδη να βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του. 

Παρά τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει, το τελευταίο διάστημα οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΟΑΚ, Περιφέρεια Κρήτης) προσπάθησαν να «τρέξουν» τις διαδικασίες, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση του έργου. Παράλληλα, δεδομένου ότι για την πραγματοποίηση κάποιων εργασιών απαιτούνταν το κλείσιμο του ΒΟΑΚ, θα πρέπει οι εργασίες αυτές να υλοποιηθούν κατά τη χειμερινή περίοδο, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων και των τουριστών κατά τους θερινούς μήνες με την αυξημένη κίνηση.

Κι ενώ, διεξάγεται ένας «αγώνας δρόμου» για την άμεση διεξαγωγή των προβλεπόμενων εργασιών, εκκρεμεί η υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Υπουργό Πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία θα διατεθούν τρεις αρχαιολόγοι για την επίβλεψη των έργων που προβλέπονται στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα. Λόγω της σημαντικής αυτής καθυστέρησης, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να κωλυσιεργήσει το έργο με σημαντικές επιπτώσεις για την ολοκλήρωσή του».

Επίσης, τονίζεται ότι «Αποτελεί πρωταρχικό στόχο η άμεση υπογραφή της απόφασης από τον Υπουργό Πολιτισμού, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες για το διπλό κλάδο άμεσα και να μην είναι κλειστός ο ΒΟΑΚ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργώντας σημαντική πίεση τον παλιό δρόμο και σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Τέλος, με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: «1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα για την υπογραφή της απόφασης – διάθεσης των αρχαιολόγων, ώστε να μπορεί να γίνει η εκτέλεση του έργου;  2. Για ποιο λόγο καθυστερεί η διαδικασία δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα τόσο στη ολοκλήρωση του έργου, όσο και στην κυκλοφορία δεδομένης της ανάγκης κλεισίματος του ΒΟΑΚ;».    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook