Η επιλεκτική χρεοκοπία επί του ελληνικού χρέους δεν μπορεί πλέον να αποκλεισθεί ως πιθανότητα, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις Ντε Γέγκερ, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

\”Κατορθώσαμε να σπάσουμε το δεσμό, έναν πολύ δύσκολο δεσμό, ενός αντιφατικού ανακοινωθέντος, με το οποίο (από τη μια πλευρά) λέμε ότι επιθυμούμε τη σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη πλευρά ότι επιθυμούμε να αποφύγουμε μια επιλεκτική χρεοκοπία\”, είπε ο Γέγκερ απευθυνόμενος προς εκπροσώπους του Τύπου ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

\”Προφανώς, αυτό εμπεριέχει μια αντίφαση. Έτσι, σπάσαμε αυτόν το δεσμό και πλέον μπορούμε να κάνουμε την (απαραίτητη) εργασία κατά τις προσεχείς εβδομάδες. Η ομάδα εργασίας (του Eurogroup) μπορεί να προετοιμαστεί. Έχει μια ευρύτερη εντολή, πολλές επιλογές\”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν αυτό θα μπορούσε να σημάνει επιλεκτική χρεοκοπία επί του ελληνικού χρέους, είπε: \”Δεν αποκλείεται πλέον. Προφανώς η ΕΚΤ σημείωσε στο ανακοινωθέν ότι επιμένει στη θέση της, αλλά οι 17 υπουργοί δεν την αποκλείουν πλέον και έτσι έχουμε περισσότερες επιλογές, έναν διευρυμένο ορίζοντα για να δουλέψουμε\”.

 

 

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook