Με χρηματοδότηση της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ στην οποία θα περιλαμβάνονται και ποσά αμοιβής των εργαζομένων, αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα των απλήρωτων εργαζομένων στην επιχείρηση.

Την αγωνία και την ανησυχία τους για τις πληρωμές τους, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ δια της αντιπροσώπου τους, στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Το γεγονός ότι το θέμα εντάχθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για τη χρηματοδότηση της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ με 755.000 για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της, μεταξύ αυτών και της πληρωμής του προσωπικού, προκάλεσε αντιδράσεις στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες ήθελαν την πληρωμή των εργαζομένων αλλά δεν δέχονταν τα υπόλοιπα ποσά που καλούνταν να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα να κάνουν λόγο για “εκβιαστικά διλήμματα” από μέρους της δημοτικής αρχής.

Τάσος Βάμβουκας: Υπόσχομαι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από τις υπηρεσίες για τη λύση του προβλήματος

Ο δήμαρχος Χανίων, αναφέρθηκε στη μη πληρωμή των χρημάτων του ΕΣΠΑ μέχρι 31/12 και το γενικότερο πρόβλημα στη διαθεσιμότητα κονδυλίων, ενώ μίλησε και για ασαφή οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης από τα προηγούμενα χρόνια, δυο λόγοι εξαιτίας των οποίων έχει δημιουργηθεί πρόβλημα. Μάλιστα, αυτούς τους λόγους, ο δήμαρχος τους παρουσίασε νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου, στην οποία είχε κάνει λόγο για αταξία και έλλειψη οργάνωσης στα οικονομικά τα περασμένα έτη. Ο κ. Βάμβουκας, δήλωσε ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα χρηματοδότησης της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και τόνισε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί πως το θέμα θα λυθεί μέσα σε 5-10 ημέρες, αλλά αυτό που μπορεί να υποσχεθεί είναι ότι θα επιταχύνει στο μέγιστο τις διαδικασίες μέσω των υπηρεσιών για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Νάνσυ Αγγελάκη: Δημιουργήθηκαν “μαύρες τρύπες” το 2015 και έρχεστε να τις χρεώσετε το 2014

Η κα Νάνσυ Αγγελάκη, αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ στο οποίο είχε δοθεί έμφαση στην κοινωνική πολιτική σε αντίθεση με σήμερα όπως είπε και συνεχίζοντας δήλωσε: “Το ότι η ΚΕΠΠΕΔΗΧ δεν είχε πρόβλημα για το 2015 το ξεχάσατε. Δημιουργήθηκαν “μαύρες τρύπες” και έρχεστε να τις χρεώσετε το 2014. Παραδώσαμε ένα υγιές νομικό πρόσωπο και έρχεστε τώρα με ένα νέο λογιστήριο και όλα τα θέματα που σας προέκυψαν δεν αφορούν τη χρήση του 2014, καθώς ήταν άλλο λογιστήριο.Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και απλήρωτοι προμηθευτές και αυτό δεν αφορά την προηγούμενη διοίκηση”. 

Άρης Παπαδογιάννης: Πώς θα δεχτώ τις αναλύσεις ιδιώτη λογιστή που ήταν υποψήφιος με τον κ. Βάμβουκα;

Ο κ. Παπαδογιάννης έκανε λόγο για προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών από τη δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά. Όπως είπε: “μετά από δυο χρόνια και μετά από παρεμβάσεις των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας που βγήκαν στα κάγκελα να καταγγέλουν τη μη πληρωμή των εργαζομένων, φέρνετε εδώ το θέμα να βρούμε άρον έρον λύσεις καλώντας ιδιώτες λογιστές; Πού είναι ο εργαζόμενος και το στέλεχος της επιχείρησης ο λογιστής; Πώς θα δεχτώ έναν αξιόλογο συμπολίτη μας, αλλά υποψήφιο με την παράταξη του κ. Βάμβουκα ιδιώτη λογιστή να μου κάνει αναλύσεις στα λογιστικά. Δεν με καλύπτει και το θεωρώ και πάρα πολύ σοβαρό.”

Γιάννης Σαρρής: “Έτσι όπως στήθηκε η ιστορία εδώ είναι ένα σόου ότι “σας λύσαμε το πρόβλημα σήμερα κύριοι εργαζόμενοι” 

Μιλάμε για ένα ζήτημα που μου θυμίζει μια παράσταση υποκρισίας. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορεί ξαφνικά ένα πρόβλημα επειδή ήρθε καινούρια δημοτική αρχή, να ξεκίνησε τώρα και να οφείλονται όλα στους τελευταίους 17 μήνες, αλλά σίγουρα από κάπου πρέπει να πηγάζουν και στην ουσία σήμερα συνεχίζονται και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει φοβερή αταξία και προχειρότητα και αν αυτό δεν ξεκαθαρίσει δεν υπάρχει περίπτωση να είναι βιώσιμη αυτή η διαδικασία. Εδώ δεν έχει να κάνει με το πόσο τοις εκατό επί των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν ανήκει στην προγούμενη ή στη νέα διοίκηση. Θεωρούμε ότι τόσο καιρό κ. δήμαρχε έχετε καθυστερήσει εάν δεν γίνονταν όλα αυτά που μεσολάβησαν τις προηγούμενες μέρες, φαντάζομαι δε θα το κάνατε, σήμερα έτσι όπως στήθηκε η ιστορία εδώ είναι ένα σόου ότι “σας λύσαμε το πρόβλημα σήμερα κύριοι εργαζόμενοι” και όλο αυτό μεθοδεύτηκε επικοινωνιακά για να φανεί ότι επιτέλους η δημοτική αρχή έλυσε το πρόβλημα.

Ν. Παπαντωνάκης: Ζητάτε να ψηφίσουμε όλο το έλλειμμα του προϋπολογισμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ στο όνομα των απλήρωτων εργαζομένων

Ο κ. Παπαντωνάκης υποστηρίζοντας ότι το πρώτο που έπρεπε να είχε γίνει από την μεριά της επιχείρησης είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τόνισε: “Πάει να λύσει αυτό το πρόβλημα η εισήγηση σήμερα; Πιστεύουμε όχι, γιατί μας ζητά εν ονόματι του προβλήματος που δημιούργησε η δημοτική αρχή θέλει να μας οδηγήσει να ψηφίσουμε όλο το έλλειμμά του προϋπολογισμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και μας βάζει στον προκρούστη γιατί από τη μια μεριά θέλουμε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από την άλλη όμως ποτέ δεν συμφωνήσαμε με τον προϋπολογισμό μιας επιχείρησης γιατί για εμάς πολιτισμός και επιχείρηση δεν συνάδουν”.

Σεραφείμ Ρίζος: “Η απάντηση είναι πληρώστε τους εργαζόμενους και αφήστε τις περικοκλάδες”

Ότι αυτή τη στιγμή παίζεται στην πλάτη των εργαζομένων ένα παιχνίδι και αυτοί που το πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι, δήλωσε ο κ. Ρίζος συμπληρώνοντας: “Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι τελευταίοι οι εργαζόμενοι της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ που μένουν απλήρωτοι αλλά θα ακολουθήσουν και άλλοι. Θεωρούμε ότι προσπαθείτε να κάνετε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Τον πρώτο που θα έπρεπε να είχατε καλέσει μαζί με τοςυ εργαζομένους της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, θα ήταν το σωματείο των εργαζομένων. Τι κάνατε όμως, προσπεράσατε το σωματείο για να εμφανιστείτε αυτή τη στιγμή ως προστάτες των εργαζομένων της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ. Γι’ αυτο το παιχνίδι υπάρχουν οι λέξεις “διαίρει και βασίλευε”. Η απάντηση είναι πληρώστε τους εργαζόμενους και αφήστε τις περικοκλάδες”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook