Σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης υπό την Οργανωτική Επιτροπή και παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη.

Όπως δήλωσαν όλοι από κοινού, είναι σημαντική η προσφορά όλων των φορέων στην επιτυχή διοργάνωση του θεσμού, ο οποίος αποτελεί το πολυπληθέστερο πολιτιστικό γεγονός στη σύγχρονη Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκαν οι κατακτήσεις της συντονισμένης δράσης όλων, όπως η ασφάλεια των εκατοντάδων χιλιάδων συμμετεχόντων στις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλα τα επίπεδα αλλά και η ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η άριστη συνεργασία.

Ενδεικτικό είναι ότι η ΥΠΕ Κρήτης θα ενισχύσει την υγειονομική περίθαλψη του Ρεθύμνου με προσωπικό κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων, ενώ οι εθελοντές Σαμαρείτες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά του Αιγαίου και τη βόρεια Ελλάδα, θα επιστρέψουν στη βάση τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πάνω από 20 ξενοδοχεία θα ανοίξουν τις πύλες τους για τους επισκέπτες της Αποκριάς στο Ρέθυμνο με πάνω από 2.000 κλίνες διαθέσιμες, συνυπολογίζοντας το σύνολο των καταλυμάτων με τις πληρότητες αυτή τη στιγμή να είναι αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ο.Ε.Β.Ε.Ρ. δηλωσε ότι οι επαγγελματίες θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν ανοικτή και ζωντανή την αγορά, να ενημερώσουν δε έγκαιρα, τους επισκέπτες για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν ανάγκες όπως διαμονή, σίτιση, καύσιμα κλπ.

Όλα είναι έτοιμα για την επίσημη Τελετή Έναρξης το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου. Στο “Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2016” Ζω, Δρω, Δημιουργώ! συμμετέχουν 43 ομάδες με 31 άρματα και 15.000 περίπου καρναβαλιστές.

Η σημαντικότερη δήλωση της συνάντησης καθώς και της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε αφορά το κοινωνικό μήνυμα του 2016 που είναι: Γίνομαι εθελοντής μυελού των οστών! και το στόχο να σπάσει το Ρέθυμνο κάθε προηγούμενο ρεκόρ εθελοντών δοτών.

 

Το “παρών” έδωσαν: 

Οργανωτική Επιτροπή: Στέλιος Σαμψών Δημοτικός Σύμβουλος, Πέπη Μπιρλιράκη Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Διαμαντούλα Δελήμπαση Εκπρόσωπος Ομάδων Καρναβαλιού, Γιάννης Δραμηλαράκης Εκπρόσωπος Ομάδων Καρναβαλιού, όπως και ο Νίκος Μαρκαντώνης Υπεύθυνος των Εκδηλώσεων Έναρξης, Λήξης και Χορού των Ομάδων.

Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνης – Αστυνομικός Διευθυντής Α Ρουτζάκης

Τροχαία Ρεθύμνης – Αστυνόμος Α  Μπαλάσης Γεώργιος Αντώνης
Λιμεναρχείο Ρεθύμνης –   Πατακός Κωνσταντίνος
Πυροσβεστική Υπηρεσία – Διοικητής   Δημοσθένης Μπουντουράκης
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης –   Πάγκαλος Νικόλαος
Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου –  Διοικητικός Διευθυντής Α  Σαραντόπουλος Σαράντης
Πρόεδρος Εφορείας Σώματος Νοσηλευτικής  – Εθελόντρια Ελλ. Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου –  Καμινάρη Αναστασία
Υπηρεσία Καθαριότητας &  Καθημερινότητας  Τ.Υ. Δήμου Ρεθύμνης –  Δημήτρης Λελεδάκης Αντιδημαρχος & Διευθύντρια Γκολφινοπούλου Νικολέτα
Δότες Ζωής  – Νικολακάκη Μαρία
ΚΤΕΛ –  Γεώργιος Χατζηδάκης Πρόέδρος Παραρτήματος Ρεθύμνου & κ. Γρηγοράκης, κ. Μοσχάκης
ΕΚΑΒ  – Δουλγεράκης Παναγιώτης
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Προϊστάμενος του τμήματος Υγειονομικού ελέγχου Νίκος Βουμβουράκης
Υπεύθυνοι Ήχου – Βροντάκης Τιμόθεος & Αποστολάκης Μάρκος και Γιώργος, Χαλκιαδάκης Μιχάλης
Σύλλογος Ξενοδόχων – Πρόεδρος Μανώλης Τσακαλάκης
Σύλλογος Εστίασης –  Ανδρέας Κλαψινός & Σταυριδάκης Στέλιος
ΟΕΒΕΡ Πρόεδρος  Κοσμάς Περπιράκης
Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνου  Τμήμα Εμπορίου – Καλιτσουνάκη Άννα
Εκπομπή Πολιτικής Προστασίας – studio Rethymno Σταύρος Ρακιντζής 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook