Ανάκληση οχημάτων MERCEDES-BENZ (μοντέλα CClass και GLK) της κατασκευαστικής σειράς 204 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.
 
Η ανάκληση περιλαμβάνει 6694 οχήματα, ημερομηνίας παραγωγής από 03/2006 έως11/2009, στα οποία ενδέχεται να προκληθεί λειτουργικός περιορισμός του εγκεφάλου συστημάτων συγκράτησης (SRS), λόγω διάβρωσης στα εσωτερικά σημεία του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος θα μπορούσε να διακόψει τη λειτουργία του και συνεπώς να απενεργοποιηθούν κάποια συστατικά μέρη του συστήματος SRS, όπως για παράδειγμα οι αερόσακοι. Σε μια παρόμοια περίπτωση θα ενεργοποιηθεί η προειδοποιητική λυχνία του SRS.
 
Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει μετέπειτα η δυνατότητα μη ηθελημένης ενεργοποίησης διαφόρων συστατικών μερών του συστήματος SRS. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο ατυχήματος ή και τραυματισμού.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.
 
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως ώστε να επισκεφθούν το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του εγκεφάλου του συστήματος SRS, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
 
Περισσότερες πληροφορίες τηλέφωνο 800 11 76000.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook