Υπαρκτό θεωρεί τον κίνδυνο ενός πολέμου της Ρωσίας με την Τουρκία ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με δηλώσεις στο ρ/φ σταθμό France Inter.

Όπως ανέφερε ο γάλλος πρόεδρος, οι τουρκικές επιχειρήσεις θα τεθούν επί τάπητος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ επανέλαβε ότι «η Ρωσία δεν θα τα καταφέρει με το να υποστηρίζει μονομερώς τον Μπασάρ αλ Άσαντ». Την ίδια στιγμή ο Ολάντ τάχθηκε υπέρ του να ασκηθούν πιέσεις στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για τη Συρία.

«Δεν θέλω να αποκλείσω τη Ρωσία από τη λύση. Εγώ ο ίδιος πήγα στη Μόσχα για να πω στον Βλαντίμιρ Πούτιν: “Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι ώστε να επιτευχθεί αυτή η πολιτική μετάβαση”. (…) Όμως δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι την ίδια ώρα που διαπραγματευόμαστε, βομβαρδίζουν αμάχους» σημείωσε ο Ολάντ και πρόσθεσε: «Πρέπει να πείσουμε τη Μόσχα να βρει μία πολιτική λύση, αυτό θα είναι καλύτερο και για τα ρωσικά συμφέροντα».

Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ μετά από αίτημα της Ρωσίας 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Παρασκευή -μετά από αίτημα της Ρωσίας- προκειμένου να συζητηθούν οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης περί ενδεχόμενης χερσαίας επέμβασης στα εδάφη της Συρίας.

Η Ρωσία σχεδιάζει να καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχέδιο απόφασης με το οποίο θα ζητείται να τερματισθούν οι ενέργειες που υπονομεύουν την κυριαρχία της Συρίας, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα, τονίζοντας πως η Μόσχα ανησυχεί για την κλιμάκωση των εντάσεων στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook