Θέλοντας, προφανώς, ο Δήμος Χανίων να δώσει έναν πολύχρωμο τόνο στα Δημοτικά σχολεία της πόλης, αποφάσισε να βαφτούν τα κάγκελα όλων των Δημοτικών , μόβ, κίτρινα και πορτοκαλι.

Και ίσως μια τέτοια παρέμβαση να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα στα «σύγχρονα» σχολικά κτίρια, αλλά σε κτίρια με διαφορετική αρχιτεκτονική μορφή και σημασία, όπως είναι τα σχολικά κτίρια στην οδό Κοραή, σίγουρα το αποτέλεσμα έχειμια αμφίβολη αισθητική.

Το θέμα επισημαίνει ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χανίων Αντώνης Αθανασάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

«Ο πεζόδρομος της οδού Κοραή είναι, ίσως, ένας από τους πιο σημαντικούς δρόμους της πόλης μας από άποψη εκπαιδευτική, ιστορική και αρχιτεκτονική” .. Άρα η οποιαδήποτε αισθητική παρέμβαση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τα παραπάνω δεδομένα και να μην γίνεται αποσπασματικά…..

Έτσι, σήμερα το πρωί βρήκα τους μπογιατζήδες του δήμου χανίων να βάφουν τα κάγκελα του 3ου Δημοτικού μοβ, κίτρινα και πορτοκαλί!!!!!

Σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων που έδωσε την εντολή βαψίματος, μου έδωσε την απαντηση ότι υπάρχει απόφαση να βάφονται τα κάγκελα όλων των δημοτικών της πόλης στην παραπάνω τριχρωμία!!!! Στην παρατήρησή μου ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την ιστορικότητα και την συνολική αρχιτεκτονική του συγκεκριμένου δρόμου και ότι θα πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά και όχι αποσπασματικά, πήρα την απάντηση ότι εμάς μας ενδιαφέρουν μόνο τα δημοτικά!!!!!!!!

Κρίμα γιατί η απαράδεκτη αυτή παρέμβαση πραγματοποιείται την χρονική περίοδο που όλα τα σχολεία της κοραή (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ΕΠΑΛ) βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία για να προετοιμάσουμε στις αρχές του Απρίλη κοινές πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις για να αναδείξουμε τον δρόμο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού του τόπου μας. Σε αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε τον Δήμο Χανίων αρωγό και όχι απέναντί μας!!»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook