Και εκεί που περπατάς αμέριμνος στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, ξαφνικά ακούς παιδικές χαρούμενες φωνές και μουσική. Είναι το 19ο Παιδικό Κυνήγι του Θησαυρού! 77 ομάδες 720 παιδιών έλυσαν τους γρίφους που είχε επιμεληθεί η ομάδα των Γκουσγκούνηδων με απώτερο σκοπό να μάθουν και οι νέες γενιές, τι εστί αλήθεια; παιχνίδι στην πλατεία, όλοι μαζί σε εξωτερικό χώρο!

Πάνω από 150 εθελοντές Σαμαρείτες, Πρόσκοποι και τα ίδια τα μέλη των Γκουσγκούνηδων, διαφύλαξαν την ασφάλεια των παιδιών με παρουσία κυριολεκτικά σε κάθε στενάκι, ώστε να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον Θησαυρό των Αναμνήσεων, που αποτελεί τον τίτλο της φετινής διοργάνωσης.

Και βέβαια η θετική κοινωνική δράση της ομάδας δεν περιορίζεται στις μέρες τις αποκριάς. Ο εκπρόσωπος των Γκουσγκούνηδων, Μάνος Παλαφούτης, ανέφερε ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων η ομάδα προσέφερε τρόφιμα, ενώ τώρα ένωσε τη δύναμή της με τους Δότες Ζωής και τον Σύλλογο Όραμας Ελπίδας, με εθελοντική αιμοδοσία και εγγραφές στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών.