Δραματική αύξηση της πορνείας από αλλοδαπές ιερόδουλες μικρής ηλικίας, στο κέντρο της Αθήνας και σε δέκα ακόμη σημεία στην Αττική, αλλά και αύξηση της φυματίωσης επιθετικής μορφής, των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, του AIDS (μερική) και σημαντική αύξηση της ηπατίτιδας C και Β, έχει καταγράψει το υπουργείο Υγείας.

Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλη Τιμοσίδη, ενώπιον της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Ναρκομανείς, αλλά κυρίως ιερόδουλες σε μικρές ηλικίες, βγαίνουν κατά εκατοντάδες στην περιοχή της Ομόνοιας μόλις αρχίζει να σουρουπώνει και το πρόβλημα αυτό αποτελεί για εμάς κεντρικό ζήτημα» είπε ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Υγείας εντείνει τη συνεργασία του με τον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια, με στόχο την εξεύρεση λύσεων, ενώ συνεργάζεται στενά και με τα συναρμόδια υπουργεία.

«Το θέμα δεν είναι να διώξουμε από εκεί τους μετανάστες και να τους πάμε παραδίπλα» είπε ο υφυπουργός, «αλλά να βρούμε λύσεις, που όμως δεν δίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».

«Με τις κινητές Μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουμε βρει ότι υπάρχει αύξηση του AIDS και της Ηπατίτιδας C και Β. Διαπιστώσαμε κρούσματα φυματίωσης το τελευταίο διάστημα επιθετικής μορφής και οργανωμένα σχεδιάζουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος» συμπλήρωσε ο υφυπουργός, ο οποίος είχε ακούσει νωρίτερα τις επισημάνσεις βουλευτών για τις ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου της πορνείας στο κέντρο της Αθήνας.

protothema