Ο Γιάσμινγκο Βέλιτς παρακολούθησε το παιχνίδι του ΟΦΗ με την Κηφισιά και μίλησε στον Athletic Radio 104,2 κάνοντας την σύγκριση σε σχέση με την εικόνα που είχε παρουσιάσει σε αυτό με τον Φωστήρα.

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου της Κηφισιάς όπου παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Νίκου Νιόπλια. Ο Βόσνιος είχε παρακολούθησει και την αναμέτρηση με τον Φωστήρα οπότε μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 είχε την δυνατότητα να συγκρίνει το χθες με το σήμερα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάσμινγκο Βέλιτς στον Athletic Radio 104,2

Για την εικόνα του ΟΦΗ στο Ζηρίνειο: «Όσο η ήττα από τον Φωστήρα, τόσο η νίκη επί της Κηφισιάς οφείλεται καθαρά στην εικόνα του ΟΦΗ που έχει αλλάξει στο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων. Νομίζω ότι χθες ο ΟΦΗ έδειξε μια διαφορετική προσέγγιση των παιχνίδιων, είχε διαφορετική αγωνιστική εικόνα από τα προηγούμενα παιχνίδια όπως και βελτίωση της συνοχής του. Ο ΟΦΗ ανέβαζε συνεχώς ένταση στο παιχνίδι του και ευτύχησε να προηγηθεί γρήγορα μέσα από δύο στημένες φάσεις – γεγονός που ήταν πολύ σημαντικό για την συνέχεια του αγώνα».

Για τις αλλαγές που εντόπισε στον ΟΦΗ: «Έχω την εντύπωση ότι ο ΟΦΗ αποβάλει σιγά – σιγά τον ερασιτεχνικό που είχε στη νοοτροπία και την προσέγγιση των παιχνιδιών του. Όταν η νοοτροπία είναι ερασιτεχνική τότε η προσέγγιση χάνει την σημασία της. Ο ΟΦΗ είχε μεγάλη διαφορά στην προσέγγιση που είχε με τα προηγούμενα παιχνίδια. Διεκδίκησε κάθε μπαλιά σε ολόκληρο το γήπεδο και έδειξε από την αρχή ότι ήθελε να κρίνει το παιχνίδι η δική του παρουσία. Είχε την αυτοπεποίθηση ότι εύκολα ή δύσκολα θα έφτανε στη νίκη. Σαφώς έχει ένα υλικό με διαφορετικό βάρος και ξεπερνάει τα δεδομένα της κατηγορίας».

Για το αν μπορεί να καλύψει την διαφορά ο ΟΦΗ: «Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ μπορεί και πρέπει να κάνει το απόλυτο μέχρι το τέλος της βαθμολογίας. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να καλύψει την διαφορά αν και πρόκειται για μια σκληροτράχηλη και ανταγωνιστική ομάδα».

Για την διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ: «Είναι σαφέστατη η βελτίωση του ΟΦΗ από το τελευταίο παιχνίδι που είδα ζωντανά, αυτό με τον Φωστήρα. Είναι μια πιο ανταγωνιστική ομάδα που όπως είπα δείχνει μια εικόνα που αποτυπώνει ότι είναι ανώτερη από αυτήν την κατηγορία. Κάτι που δεν το είχε νωρίτερα γιατί δυσκολευόταν πάρα πολύ στα εκτός έδρας παιχνίδιας. Πλέον, αποκτά κάποια στοιχεία και κάποιους αυτοματισμούς που δεν είχε πλέον. Σαφώς μπορεί να βελτιώσει πολλά πράγματα και χθες αν μπορούσε να ελέγξει καλύτερα το παιχνίδι με την μπάλα θα ερχόταν η νίκη ακόμα πιο εύκολα. Μπορεί το 0-3 να δείχνει ότι ήταν μια εύκολη νίκη αλλά δεν ήταν τόσο εύκολη».

Για το ρόστερ του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ πρέπει να κοιτάζει τον εαυτό του, να εξελίσσει όλο και περισσότερο το παιχνίδι του. Έχει ένα υλικό που θα μπορούσε να σταθεί επάξια και στην Football League. Εδώ και καιρό ισχυρίζομαι ότι ο βασικός και μοναδικός αντίπαλος του ΟΦΗ θα είναι ο Φωστήρας. Έχω δει τον Φωστήρα και η εικόνα που αποκόμισα στο παιχνίδι με την Επισκοπή δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Εκείνος ο Φωστηρας ήταν προσανατολισμένος αποκλειστικά και μόνο για το αποτέλεσμα και έδειξε στοιχεία μιας δυσκολοκατάβλητης ομάδας. Έχει ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα και νομίζω ότι δυνατό του σημείο είναι ότι δέχεται δύσκολα φάσεις. Τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο του γιατί εκτός έδρας δεν έτυχε να τους δω».

Για την παρουσία των Κρητικών ομάδων: «Εύχομαι οι Κρητικές ομάδες να είναι αυτές που θα κόψουν βαθμούς από τον Φωστήρα αλλά και όχι μόνο ώστε στο τελευταίο παιχνίδι με τη νίκη του ΟΦΗ να μπορεί να πάρει την πρωτιά. Ευελπιστώ ότι ο ΟΦΗ θα μπορέσει να κάνει το απόλυτο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για τις μεταγραφές που έγιναν: «Είναι ότι καλύτερο για τον ΟΦΗ που ευτύχησε να πάρει παίκτες που έχουν ποιότητα και οι οποίοι ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας ενώ έχουν προοπτικές λόγω του ότι βρίσκονται σε νεαρή ηλικία. Ο ΟΦΗ έχει μια ομάδα που θα μπορούσε επάξια να σταθεί στην μεγαλύτερη κατηγορία και να διεκδικήσει την άνοδο για την Σούπερ Λιγκ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook