Για παχιά λόγια που δεν λύνουν τα προβλήματα που σωρεύτηκαν από την κακή διαχείριση της δημοτικής αρχής Χανίων, έκανε λόγο η Δημοτική Σύμβουλος Χανίων, πρώην αντιδήμαρχος – πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ,  Νάνσυ (Ναυσικάς) Αγγελάκη

Η κα. Αγγελάκη θέτει σειρά ερωτημάτων που ακόμα δεν έχουν βρει την απάντησή τους από τη δημοτική αρχή Χανίων, μετά το θέμα που προέκυψε με τη μη πληρωμή των εργαζομένων της επιχείρησης και τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνεται η μη πληρωμή από το ΕΣΠΑ και η “αταξία” στα οικονομικά της επιχείρησης από την προηγούμενη διοίκηση.

Συγκεκριμένα η κα Αγγελάκη σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε δήλωσε:

Μετά τις κατ’ επανάληψη καταγγελίες μας, για τους απλήρωτους εργαζομένους και προμηθευτές της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ και για την αδιαφορία του Δημάρχου Χανίων να επιλύσει τα προβλήματα  που αφορούν στην λειτουργία των κοινωνικών δομών της επιχείρησης ο κ. Βάμβουκας έρχεται αρχικά  να δηλώσει ότι για όλα φταίει το κράτος και το ΕΣΠΑ.

 Αφού του εξηγήσαμε και του τονίσαμε ότι η καθυστέρηση στην εκταμίευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ δεν αποτελεί… καινούργιο φαινόμενο, αρχίζει με το γνωστό επικοινωνιακό παιγνίδι της εκβίασης με  ορκωτούς λογιστές, ρίχνοντας  λάσπη στην προηγούμενη δημοτική αρχή, αδυνατώντας με…. άλλο τρόπο να απολογηθεί για την «ανεπάρκειά του».

Όμως, ο κ. Βάμβουκας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει  – περίπου δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του –  ότι τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν πείθουν…

Ορκωτοί στα οικονομικά του Δήμου –ορκωτοί στην κοινωνική πολιτική –ορκωτοί στην Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ  ….ορκωτοί που όμως πάντα υπήρχαν από τη νομοθεσία και πάντα έκαναν τους ελέγχους  που απαιτούνται χωρίς να καταλογίζουν ευθύνες κακοδιαχείρισης.

Θυμίζομε στον κ. Βάμβουκα ότι η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ  ελέγχτηκε για όλη την θητεία μας  από λογιστές-ορκωτούς λογιστές και αποδείχτηκε ως μια επικερδής επιχείρηση με αποθεματικά και ρευστότητα στα ταμεία της, χωρίς ποτέ να έχει προβλήματα στην πληρωμή των εργαζομένων  και των προμηθευτών της, με συνολική απορρόφηση περισσότερων από 6 εκ ευρώ, από επιδοτούμενα προγράμματα  και επιχορηγήσεις από τον Δήμο Χανίων

Μάλιστα η κα Αγγελάκη, απαντώντας στην κριτική του κ. Βάμβουκα για “αταξία” στα οικονομικά της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ κατά την προηγούμενη θητεία, τονίζει ότι οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και από τους ισολογισμούς και από τις εκθέσεις ορκωτών λογιστών, που δείχνουν ότι από το 2011-2014 η επιχείρηση έκλεισε με θετικό πρόσημο:

 

Η κα Αγγελάκη, τόνισε με νόημα ότι ο δήμαρχος με λογιστές εξωτερικούς συνεργάτες επικαλείται αταξία το 2014, παραλείποντας έναν ολόκληρο χρόνο, το 2015 που διοικούσε η δική του δημοτική αρχή:

Έρχεστε λοιπόν σήμερα κύριε Βάμβουκα  με τους υποψηφίους τότε στο ψηφοδέλτιό σας, και σήμερα έμμισθους λογιστές- εξωτερικούς συνεργάτες  της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ (πόσο ηθικό είναι άραγε;)  και με λογιστικά τερτίπια προσπαθείτε  να αιτιολογήσετε την αδυναμία άσκησης των καθηκόντων της διοίκησης,  επικαλούμενος… την αταξία του 2014, ξεχνώντας ότι από Σεπτέμβρη του 2014 έως σήμερα  18 και πλέον μήνες, εσείς διοικούσατε την επιχείρηση και προφανώς τη φορτώσατε με  τόσα προβλήματα  που σήμερα αδυνατείτε να επιλύσετε και αδίστακτα  καταλογίζετε  ευθύνες σε άλλους ;

Αλήθεια εσείς δεν έχετε ευθύνες ;

Κατ’ αρχήν δεν είμαστε υποχρεωμένοι να γίνομε λογιστές  και ούτε αμφισβητούμε ή αμφισβητήσαμε ποτέ τα πτυχία των λογιστών εργαζομένων επί χρόνια στην επιχείρηση αλλά ούτε και των  εξωτερικών συνεργατών λογιστών Α τάξης της  Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ όπως πράττετε εσείς, αναφερόμενος σε μία σειρά από θέματα. Ωστόσο  σας καλούμε σε κάθε περίπτωση, να αποδώσετε  ευθύνες εάν υπάρχουν εκεί όπου υπάρχουν. 

Όσον αφορά το κονδύλι ΕΣΠΑ, το οποίο εισπράτταμε  – βάση νόμου – μέσω του Δήμου  για το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» ,  καλό θα ήταν  να μας διευκρινίσατε  πότε έπρεπε να ολοκληρωθούν οι  διαδικασίες – (στη δική μας ή στη δική σας θητεία)  ή μήπως  ξέχασαν οι Υπηρεσίες του Δήμου να  ενημερώσουν σχετικά την ΚΕΠΠΕΔΗΧ; Μήπως εσείς θα πρέπει να απολογηθείτε  γιατί δεν το αναζητήσατε όλο το προηγούμενο  διάστημα των 18 μηνών και τώρα έχετε δήθεν εκπλαγεί ;

Επίσης, η κα Αγγελάκη επικρίνει τη δημοτική αρχή για υπερβολική καθυστέρηση κατάθεσης του προγράμματος δράσης και του προϋπολογισμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, με αποτέλεσμα να μην έχει εγκριθεί.

“Όσο καθυστερείτε τόσο θα μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι κ. Βάμβουκα” δήλωσε η κα Αγγελάκη:

 

Και συμληρώνοντας η κα Αγγελάκη έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα:

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Χανίων επιχορήγησε την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ  για το έτος 2015  και ότι όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ λειτούργησαν  το 2015.

Αλήθεια γιατί δεν σας έφτασαν τα χρήματα;

Είχατε κέρδη ή ζημιές το 2015; (εδώ περιμένουμε τις απαντήσεις από τον ισολογισμό του 2015). 

Γιατί δεν προνοήσατε  για το 2016, γιατί με τόση καθυστέρηση δείχνετε ενδιαφέρον και μόνο μετά τις καταγγελίες μας;

Τέλος σας προτρέπομε,  να αρχίσετε επιτέλους να παράγετε έργο και να αφήσετε τους ορκωτούς  να κάνουν τη δουλειά τους όπως την έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια! Οι εκβιασμοί και τα παχιά λόγια δεν λύνουν τα προβλήματα που σωρευτήκαν από τη δική σας κακή διαχείριση, από τη δική σας θητεία.

Επιφυλάσσομαι για κάθε περαιτέρω ενέργεια, εάν και εφ όσον προκληθώ περισσότερο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook