Σειρά επαφών με ηγέτες της ΕΕ προκειμένου να εξευρεθεί άμεση λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους, θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στο επόμενο διάστημα, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι. Στόχος της κυβέρνησης είναι μια σταθερή συνολική λύση που θα καθιστά βιώσιμο το χρέος και θα ελλατώσει το βάρος της εξυπηρέτησής του, όπως σημειώνουν.

Η κυβέρνηση υπογραμμίζει πως είναι δεκτό κάθε δυνατό σενάριο που να εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους, επισημαίνει πως το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι αυτοτελές και προσθέτει πως αν δεν υπάρξει σταθερότητα στο θέμα επίλυσης του ελληνικού χρέους, αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά την μέχρι τώρα συζήτηση που διεξάγεται στο Eurogroup, εκτιμάται ότι η πορεία είναι θετική, καθώς όπως επισήμαναν οι κυβερνητικές πηγές υπάρχουν περισσότερες λύσεις στο τραπέζι, ενώ ταυτόχρονα στις διευρυμένες επιλογές περιλαμβάνονται και ορισμένες από αυτές που πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά από την άλλη, μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί άμεση λύση.

Η κυβέρνηση αναφέρει πως η λύση πρέπει να έχει βρεθεί πριν τις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς στις 15 Σεπτεμβρίου εκταμιεύεται η 6η δόση.Όπως σημειώνουν οι ίδιο κύκλοι, από τις συζητήσεις στο Eurogroup εξαιρείται η χρεοκοπία της Ελλάδας και η έξοδός της από την ευρωζώνη, ενώ σχετικά με τις εμπράγματες εγγυήσεις τονίζεται ότι η συζήτηση για το ζήτημα αυτό στο Eurogroup, δεν αφορά ειδικά στην Ελλάδα, αλλά έγινε μια γενικότερη αναφορά.

Η Ελλάδα αισθάνεται ότι έχει κάνει όλα αυτά που έπρεπε να κάνει και από εδώ και πέρα θα δημοσιοποιεί τις πρωτοβουλίες της, επισήμαναν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, αναφέροντας για παράδειγμα ότι η επιστολή Παπανδρέου προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, όπως και η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έγιναν πριν την σύγκληση του Eurogroup. Υπογράμμισαν δε, ότι η χθεσινή επιστολή του πρωθυπουργού όπως και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτελούν την αφετηρία των πρωτοβουλιών που θα πάρει εφεξής η ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος, σήμερα το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ενημερώσει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ που θα συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook