Γυναίκα αδύνατη, με κοντά ξανθά μαλλιά, γύρω στα 45 και έτοιμη για όλα. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο χειριστής του ελικοπτέρου στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τη γυναίκα που το μεσημέρι της Κυριακής προσπάθησε να πραγματοποιήσει αεροπειρατεία προκειμένου να αλλάξει πορεία πτήσης.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για την επιστροφή της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», αφού ο κάλυκας που βρέθηκε στο αεροσκάφος ανήκει στο ίδιο όπλο με το οποίο ο Νίκος Μαζιώτης είχε κάνει τη ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας το Μάιο του 2014.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε το μεσημέρι της 21ης Φεβρουαρίου από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου. Στο αεροσκάφος, που είχε χωρητικότητα 6 ατόμων, επιβιβάστηκε μια γυναίκα και με βάση το σχέδιο πτήσης το ελικόπτερο θα απογειωνόταν στον Θεολόγο Φθιώτιδας, όπου θα παραλάμβανε πέντε άτομα προκειμένου να φτάσει στην Κύθνο.

Για τη ναύλωσή του είχε χρησιμοποιηθεί πλαστή ταυτότητα και μισή ώρα μετά την απογείωση η γυναίκα έβγαλε όπλο και απαίτησε από τον κυβερνήτη να αλλάξει πορεία. Με την εμπειρία του ως αστυνομικός ο χειριστής δεν υπάκουσε, αλλά αντίθετα αντέδρασε με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τον έλεγχο και να πυροβολήσει. Ακολούθησε πάλη με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου και τη σταδιακή απώλεια ύψους. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ο χειριστής κατάφερε να αποφύγει την πρόσκρουση στο έδαφος και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιές και Ερυθρές. Ακόμη και μετά την προσγείωση ο πιλότος προσπάθησε να κρατήσει τη γυναίκα, αλλά εκείνη κατάφερε να διαφύγει.

Στο ελικόπτερο ωστόσο άφησε μια γεμιστήρα όπλου και μία περούκα, η οποία έχει σταλεί στα εγκληματολογικά για περαιτέρω ανάλυση. Όπως ανέφερε ο χειριστής η γυναίκα ήταν 40-50 ετών, αδύνατη, ύψους 1,60-1,65, με κοντά ξανθά μαλλιά , φορούσε μαύρο κολάν και μαύρα παπούτσια, γυαλιστερή μαύρη τσάντα και μία βαλίτσα μικρού μεγέθους και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι η σύντροφος του Μαζιώτη Πόλα Ρούπα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook