Συνωμοσία, που έχει ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης “της δέυτερης φοράς αριστεράς”, βλέπει ο συντάκτης του άρθρου που τιτλοφορείται “Η google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα”.

Το επίμαχο άρθρο, που αναδημοσίευσε με μεγάλη ικανοποίηση το κομματικό πόρταλ του ΣΥΡΙΖΑ, Left.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η παρέμβαση της Google μέσω των googlenews.gr, της μηχανής αναζήτησης αλλά και των διαφημίσεών της, στο πεδίο των ειδήσεων είναι καταλυτική για τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων στα media, καθώς στην αγορά της ηλεκτρονικής ενημέρωσης οι επισκέπτες είναι αυτοί που διασφαλίζουν τη ροή εσόδων, τόσο από την ίδια τη Google όσο και από άλλες πηγές”. 

“Σε πολιτικό επίπεδο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ακόμα σοβαρότερη, καθώς υπερπροβάλλονται sites με ταυτόσημες -σχεδόν- προσεγγίσεις σε θέματα επικαιρότητας, ενώ αποκλείονται άλλα με διαφορετικές οπτικές γωνίες. Με τον τρόπο αυτό υπερπροβάλλεται μια πτυχή της είδησης, αγνοούνται τεχνηέντως οι υπόλοιπες και χειραγωγείται η κοινή γνώμη”, σημειώνεται χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον επιχειρηματικό κολοσσό για εμπλοκή σε πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο και χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Η αλήθεια είναι ό,τι μετά … “τους κακούς ευρωπαίους” (που θέλουν να μας κόψουν ακόμα και το νερό) αλλά και … “τα κανάλια της διαπλοκής” , η κυβέρνηση βάζει στο κάδρο των “εχθρών της”, το διαδίκτυο και … απεργάζεται τρόπους να ελέγξει το περιεχόμενο αλλά και να κατευθύνει τη διαφήμιση προς τα ηλεκτρονικά μέσα!

Είναι προφανές ότι η νεομνημονιακή κυβέρνηση του Α. Τσίπρα εκτιμά ότι η φθορά της, οφείλεται καθαρά σε επικοινωνιακούς λόγους και όχι … στην πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών και των κυβερνητικών πολιτικών, που τελικά, εφαρμόζει.

Υ.Γ.1.: Ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου συνελήφθη χθες από την Ασφάλεια Αττικής ως συμμέτοχος σε κύκλωμα εκβιαστών μαζί με τον εκδότη της Ακρόπολης. Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν οργανισμούς του δημοσίου, επιχειρήσεις και τράπεζες, απειλώντας στελέχη τους ότι σε περίπτωση που δεν τους έδιναν διαφήμιση θα τους δυσφημούσαν μέσω του εντύπου τους. 

Υ.Γ.2.: Η ηλεκτρονική διεύθυνση της google που ομαδοποιεί τις ειδήσεις στο διαδίκτυο με βάση το πρωτογενές περιεχόμενο είναι: news.google.gr, που, όπως φαίνεται, δεν γνώριζε ο συντάκτης.

Υ.Γ.3.: Η πολλή παρέα με τον Καμμένο… βλάπτει!!
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook