Τελευταία ενημέρωση: 09:52

Αναβλήθηκε για τις 5 Απριλίου η δίκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, του ζευγαριού των Βρετανών που κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα θετά παιδιά του. Η αναβολή ήταν αναμενόμενη λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων.

Ο 56χρονος σήμερα Βρετανός, βρίσκεται προφυλακισμένος στη φυλακή Τριπόλεως και η 57χρονη, επίσης Βρετανίδα σύζυγός του, η οποία έχει διαφύγει της σύλληψης και αναζητείται. 

Οι κατηγορίες και το βούλευμα καταπέλτη για τη δράση του ζευγαριού

Το ζευγάρι είχε υιοθετήσει πέντε κορίτσια και όπως είχε προκύψει από την έρευνα των αστυνομικών αρχών κακοποιούσε τουλάχιστον τα δύο.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο Βούλευμα καταπέλτη για το ζευγάρι και το οποίο παροσίασε η εφημερίδα “Πατρίς”, ο 56χρονος και η 57χρονη σύζυγός του γνωρίστηκαν στην πατρίδα τους και παντρευτήκαν το 1988, δεν απέκτησαν όμως παιδιά. Υιοθέτησαν πέντε παιδιά (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) και το 2007 η οικογένεια για άγνωστους λόγους εγκαταστάθηκε σε περιοχή των Χανίων. Λίγα χρόνια μετά την μόνιμη παραμονή τους στην Κρήτη, ξεκίνησαν οι πρώτες καταγγελίες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, καταγγελίες που αφορούσαν τόσο σε κακομεταχείριση των παιδιών, όσο και σε σεξουαλική παρενόχληση των δύο εκ των τριών κοριτσιών. Κοινωνικοί λειτουργοί που ερεύνησαν τις πρώτες καταγγελίες διαπίστωσαν ότι οι γονείς δεν άφηναν τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο, ενώ για να τιμωρήσουν τη μία από τις κόρες επειδή δεν βοήθησε στις δουλειές του σπιτιού της ξύρισαν το κεφάλι!

Η δράση τους άρχισε να αποκαλύπτεται τον Ιανουάριο του 2015 μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο 56χρονος, ο οποίος μηνύθηκε από γείτονές του για απειλές που εκτόξευσε προς αυτούς, αλλά και την κατοχή ενός όπλου. 

Γείτονες που είχαν αναπτύξει σχέσεις με τα παιδιά ενημέρωσαν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για το «Γολγοθά» που αυτά ανέβαιναν, λέγοντας ότι τα ίδια τα παιδιά τους είχαν πει ότι οι γονείς τους τα κακομεταχειρίζονταν εδώ και χρόνια, ενώ είχαν διαπιστώσει ότι η 16χρονη κόρη της οικογένειας είχε ξυρισμένο κεφάλι και φρύδια, καθώς όπως τους εκμυστηρεύτηκε «ήταν η τιμωρία της από τον πατέρα της». Το ίδιο κορίτσι είχε ζητήσει από τους γείτονές της να τη βοηθήσουν να φύγει από το σπίτι, γιατί ο πατέρας της την παρενοχλούσε σεξουαλικά, η μητέρα της τη χτυπούσε συστηματικά στο πρόσωπο και στο σώμα και την κλειδώνουν σε ένα σκοτεινό υπόγειο δωμάτιο. Το ένα από τα δύο αγόρια είπε με τη σειρά του στους κοινωνικούς λειτουργούς ότι οι γονείς του όταν ήταν ανήλικος τον είχαν διώξει από το σπίτι, επειδή άργησε να γυρίσει από ένα πάρτι με συνομηλίκους του, του έδωσαν τα ρούχα μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, του είχαν πετάξει πέτρες και άλλα αντικείμενα και τον είχαν απειλήσει ότι θα τον σκοτώσουν. Ο ίδιος είχε αναφέρει ακόμη πως πριν από τέσσερα χρόνια (δηλαδή το 2011) είχε δει τον πατέρα του γυμνό με την αδελφή του και στη συνέχεια έμαθε από αυτή ότι ο πατέρας τους την παρενοχλεί σεξουαλικά. Στη μαρτυρία του ο νεαρός ανέφερε επίσης ότι ο πατέρας του συχνά κοιμόταν μεθυσμένος με την αδερφή του και ότι οι γονείς του μεθούν με άλλους Άγγλους που τους επισκέπτονται στο σπίτι. 

Τη βίαζε συστηματικά

Όπως προκύπτει από το βούλευμα, ο 56χρονος είχε κατ’ επανάληψη βιάσει τα δύο θετές κόρες του. Τόσο μέσα στο σπίτι τους στα Χανιά, ασκώντας σε εκείνες ψυχολογική και σωματική βία, όσο και στην καμπίνα του πλοίου κατά το ταξίδι της επιστροφής από την Αθήνα στα Χανιά. Το περιστατικό αυτό είχε γίνει το 2011, όταν δηλαδή η μία από τις δύο κοπέλες ήταν 11 ετών! Τότε το περιστατικό είχε αντιληφθεί και ο ανήλικος γιος της οικογένειας αλλά και η Βρετανίδα μητέρα τους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 56χρονος επαναλάμβανε τις πράξεις του αυτές τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. 

Παράλληλα, από τις αρχές του 2012 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 που αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του, ο 56χρονος χτυπούσε την μια κόρη του με ένα ξύλινο μπαστούνι και την γρονθοκοπούσε στο θώρακα. 

Στον μεγαλύτερο σε ηλικία γιο του ο 56χρονος, έστελνε απειλητικά μηνύματα και σε ένα από αυτά έλεγε ότι θα τον μαχαιρώσει. 

Η σύζυγός του από την πλευρά της, όπως αναφέρεται, γνώριζε αλλά σιωπούσε… Δεν είχε ενημερώσει την Αστυνομία για τα όσα γίνονταν στο σπίτι της, αλλά ούτε και για το περιστατικό που έγινε μέσα στην καμπίνα του πλοίου, όπου βρήκε τον άνδρα της γυμνό με την κόρη της.  Έχοντας κι εκείνη επιθετική συμπεριφορά προς τα παιδιά της, μια ημέρα του Ιανουαρίου του 2015 γρονθοκόπησε την κόρη της, ενώ μία άλλη ημέρα της πέταξε ένα μαχαίρι, χωρίς όμως να βρει στόχο! Πέρα από την θετή της κόρη, είχε εξαπολύσει επίθεση μέσω facebook και στο θετό της γιο, γράφοντάς του ότι «θα σε σκοτώσω όπου σε βρω στο δρόμο».

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook