H επίτευξη των στόχων για ένα «Αειφόρο Σχολείο» που προωθούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50 max ” Ξεκλειδώνοντας τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια” και υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Αθήνα με διοργανώτρια την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Μεταξύ των οκτώ πυλώνων του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου (δημοκρατία-συμμετοχή  & μάθηση, τέχνες & πολιτισμός-αειφόρο κτίριο και αυλή-εξοικονόμηση ενέργειας – εξοικονόμηση πόρων – υγεία – μετάβαση από την τοπική στην πλανητική κλίμακα)  η υλοποίηση του Euronet 50/50max τυγχάνει «σωρευτικής θετικής δράσης» για την επίτευξη των στόχων του Αειφόρου Σχολείου, ενός θεσμού στην Εκπαιδευτική Κοινότητα για την καλλιέργεια του πνεύματος συνεργασίας και δημιουργικότητας, την προαγωγή της αειφορίας, και την προετοιμασία των μαθητών ως αυριανοί ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Ο τρόπος υλοποίησης και τα αποτελέσματα του Euronet 50/50 max παρουσιάστηκαν επίσης  σε εκπαιδευτικούς και στελέχη του Δήμου Αγ Αναργύρων – Καματερού, για την επέκταση της μεθοδολογίας στα δημοτικά και γυμνάσια της περιοχής με την καθοδήγηση της Περιφέρειας Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης, διέθεσε το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος για την αξιοποίησή του από τα ενδιαφερόμενα σχολεία αλλά και μέσω των συντελεστών του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου, και εκπροσώπων φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Εξάλλου η Περιφέρεια Κρήτης διανέμει και τα σχετικά εγχειρίδια, οδηγούς του προγράμματος σε όλα τα σχολεία του νησιού.
Την Περιφέρεια Κρήτης στην ημερίδα για το «Αειφόρο Σχολείο» εκπροσώπησε, η Δρ. Ελένη Χατζηγιάννη, Δ/ντρια Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, συντονίστρια του έργου.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook