Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για τις αφίξεις πτήσεων τσάρτερ κατά την φετινή τουριστική περίοδο στο αεροδρόμιο των Χανίων \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\”. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Χανίων κ. Σταύρο Κατστρινάκη, ο πρώτος κατάλογος με τις απευθείας πτήσεις απο το εξωτερικό εμφανίζει μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι, δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες πως και ο τελικός κατάλογος που θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο θα καταγράφει αυτή την αύξηση στις αφίξεις των ξένων επισκεπτών.

\”Έχω στα χέρια μου τον πρώτο κατάλογο απο την αρχή Προγραμματισμού και Συντονισμού των πτήσεων και απο την πρώτη μελέτη διαφαίνεται πως θα έχουμε μια μικρή αύξηση στις αφίξεις των ξένων τουριστών στα Χανιά\” δήλωσε ο κ.Καστρινάκης , διευκρινίζοντας πως \” επειδή γίνονται αλλαγές, σε λίγες ημέρες θα έχουμε έναν νέο ανανεωμένο κατάλογο ενώ ο οριστικός αναμένεται εντός του Μαρτίου που θα αρχίσουν και οι πρώτες αφίξεις. Αλλά οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι θα έχουμε μια μικρή αύξηση\”.

Στο μεταξύ τα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στην Αίγυπτο ενώ είχε προηγήθηκε ανάλογη πολιτική κρίση και στην Τυνησία, αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα και στην τουριστική κίνηση λαμβάνοντας υπόψιν πως και οι δύο αυτές χώρες είναι άκρως ανταγωνιστικές , τουριστικά, σε σχέση με την Ελλάδα και ειδικά με την Κρήτη.

Ερωτώμενος σχετικά ο αερολιμενάρχης Χανίων απάντησε : \”Χειροπιαστές αποδείξεις δεν έχουμε, αλλά η ιστορία και η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε γειτονικές χώρες, ο τουρισμός μετακινείται προς άλλες χώρες στις οποίες υπάρχει ησυχία. Οπότε υπάρχει η εκτίμηση πως πιθανόν να έχουμε και μια αύξηση,  και λόγο αυτών των γεγονότων , προς την Ελλάδα και ειδικά σε εμάς στην Κρήτη που είμαστε πιό κοντά σε αυτές τις χώρες\”.

Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες η Κρήτη, ως περιοχή με κλιματολογικές συνθήκες ανάλογες με αυτών των χωρών, είναι πιθανό να προσελκύση μεγάλο αριθμό Βορειοευρωπαίων οι οποίοι θα θελήσουν να αλλάξουν τουριστικό προορισμό λόγω των πολιτικών ταραχών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook