Τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη επισκεφτήκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος και οι Πρόεδροι των Σωματείων Πολυτέκνων της Κρήτης, Ηρακλείου κ. Γ.Παρασύρης, Ρέθυμνου κ. Ε.Ανδουλάκη Αγ.Νικολάου κ. Κοκολάκη, Ιεράπετρας κα.Κορναράκη και Σητείας κ. Σπυριδάκη. Στην συνάντηση συμμετείχε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, κ. Μανώλης Θραψανιώτης. 

Οι εκπρόσωποι των Πολυτέκνων έθεσαν το ζήτημα της συμμετοχής των Πολυτέκνων οικογενειών στην δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών και άλλων προϊόντων χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο. 

Επισήμαναν, ότι ανάλογα κριτήρια που θεσπιστήκαν κατά το παρελθόν έχουν κριθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αντισυνταγματικά (ΣΤΕ 1095/2001,171/2009).

Υπογράμμισαν ότι απαραίτητος όρος για την απορρόφηση των φρούτων, άρα για την αντίστοιχη αποζημίωση των αγροτών με ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι η χορήγηση των δωρεάν διανεμομένων ποσοτήτων στους πολυτέκνους, όπως γίνεται επί σειρά δεκαετιών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στις αντίστοιχες με τις αναφορές της ΑΣΠΕ, παρεμβάσεις των Ομάδων Παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων που συγκλίνουν στην ίδια κατεύθυνση εκφράζοντας την ίδια αγωνία. 

Διαβεβαίωσε την ΑΣΠΕ και του Συλλόγους Πολυτέκνων Κρήτης ότι η Κυβέρνηση στοχεύει στη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση οπωροκηπευτικών – μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού – ώστε και η Ευρωπαϊκή χρηματική αποζημίωση να φτάσει στους παραγωγούς και οι εμπερίστατες κοινωνικές ομάδες λόγω της οικονομικής δυσχέρειας να συμμετάσχουν στη διανομή των φρούτων. Εν κατακλείδι, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε, ότι η νομολογία του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των κριτηρίων, που αποκλείουν τους πολυτέκνους από ανάλογες διαδικασίες προγενέστερα, είναι ισχυρή και δεν έχει αμφισβητηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook