Τα προβλήματα υποστελέχωσης του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο φέρνουν με Ερώτησή τους στην Βουλή, τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Αναλυτικά, στην Ερώτηση των κ.κ. Μανώλη Στντυχάκη, Γιώργο Λαμπρούλη και Σταύρο Τάσσου, αναφέρονται τα εξής:

“Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, Ηρακλείου Κρήτης. Ενδεικτικά, από τις οκτώ χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν σήμερα μόνο οι πέντε κι υπάρχει κίνδυνος να κλείσει άλλη μία. Οι λίστες αναμονής είναι πολύ μεγάλες καθώς 400 ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν ενώ καθημερινά γίνονται 40 χειρουργικές επεμβάσεις! 

Από την άλλη, το Νοσοκομείο είναι εντελώς υποστελεχωμένο, καθώς από τους 360 γιατρούς που χρειάζεται για να λειτουργήσει, υπάρχουν μόνο οι 186. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους νοσηλευτές, που από τους 600, έχουν απομείνει μόνο 350 και στο διοικητικό προσωπικό, που ενώ χρειάζονται 150, σήμερα εργάζονται μόλις 50!

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο του Ν. Ηρακλείου, το οποίο υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς και καθώς τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο υπολειτουργούν ενώ μέσα στην πόλη του Ηρακλείου δεν υπάρχουν καθόλου, αποτελεί ουσιαστικά μαζί με το ΠΑΓΝΗ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για το Ν. Ηρακλείου. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: η επισκεψιμότητα αυξάνεται διαρκώς καθώς ο αριθμός των νοσηλευμένων για το 2015 ανήλθε στις 60.000 ενώ εκείνοι που πέρασαν από τα επείγοντα το 2014 και το 2015 ήταν 240.000. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πότε θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία ώστε για να λειτουργήσει πλήρως το Νοσοκομείο;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook