«Η Κρήτη έχει όλες τις δυνατότητες για να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό, ο οποίος θα προσελκύσει επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο για 7-8 μήνες».

Με δεδομένη την παραπάνω κοινή άποψη, ο τομεάρχης του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Μενέλαος Μποκέας και τα μέλη του Τομέα κ.κ. Μανώλης Μπερκης και Γιώργος Παπαδάκης, είχαν μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη.

Στη διάρκεια της συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22/02 στην Περιφέρεια Κρήτης οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις δυνατότητες που έχει η Κρήτη, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει το νησί , το σχεδιασμό ενός ρεαλιστικού και βιώσιμου στρατηγικού σχεδιασμού αλλά και στοχευμένων πρωτοβουλιών και δράσεων αναφορικά με τις υποδομές που είναι αναγκαίες για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η τουριστική βιομηχανία. 

Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Μποκέα στη σπουδαιότητα που έχει η τουριστική εκπαίδευση στην επίτευξη του παραπάνω στόχου, μέσα από συγκροτημένες δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων, με στόχο την κατάρτιση του προσωπικού και την εκπαίδευση του, η οποία θα έρθει με την αναβάθμιση των υπαρχόντων εκπαιδευτικών υποδομών, αλλά και τη δημιουργία νέων Φορέων και Οργανισμών εκπαίδευσης με αντικείμενο τον Τουρισμό. 

Όπως τόνισε ο κ. Μποκέας σε αυτή την προσπάθεια αρωγοί, πέρα φυσικά από την Περιφέρεια Κρήτης, μπορεί να είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά και οι φορείς του Τουρισμού.  

Αξίζει να επισημανθεί ότι στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε επί τάπητος και το θέμα των εργασιακών σχέσεων με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο ζητημα των κλαδικών συμβάσεων, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, η οποία θα είναι μια λύση δίκαιη και βιώσιμη τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τις επιχειρήσεις.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook