Σύμβαση έργου με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ για την συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ενισχύοντας έτσι τον τομέα οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ. Η χρηματοδότηση του έργου διασφαλίστηκε με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης μέσω το Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ ανάδοχος είναι η εταιρεία «Κ. ΧΑΤΖΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου προβλέπονται:

-Η προμήθεια και τοποθέτηση ιστών, πίλλαρς, φωτιστικών και λοιπού εξοπλισμού για τη βελτίωση και συντήρηση των δικτύων Ηλεκτροφωτισμού σε όλο το τμήμα του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Κρήτης.

-Η συντήρηση των Η/Μ εγκαταστάσεων της σήραγγας Σταλίδας, που περιλαμβάνει δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, φωτεινής σηματοδότησης, πυρόσβεσης, τηλεχειρισμού και επίβλεψης, υποσταθμό Μ.Τ., εφεδρικό Η/Ζ, σύστημα U.P.S., αυτόματο σύστημα μέτρησης ύψους διερχομένων οχημάτων και μέτρησης καυσαερίων.

-Εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης οχημάτων στους υφιστάμενους κόμβους του Ε.Ο.Δ. Κρήτης.

Στην υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παρόντες ήταν η προϊσταμένη στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη, ο αναπληρωτής γεν. διευθυντής αναπτυξιακού προγραμματισμού περιβάλλοντος-υποδομών Γιώργος Παπαδάκης, και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook