Δριμεία επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό εξαπέλυσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς στον ραδιοφωνικό σταθμό STAR FM Λαμίας χθες Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016.

«Ο κ. Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες. Αντί να κλείσει τα σύνορα και να αναθέσει τη φύλαξη των συνόρων στο Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, πάει τώρα και παρακαλάει τους Σκοπιανούς» είπε ο Νότης Μαριάς και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απεμπόλησε το δικαίωμα veto στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.  την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με αφορμή το Brexit. Ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου που μεταξύ άλλων στη σελ. 4 αναφέρονται στην επαίσχυντη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. της 12ης Φεβρουαρίου για τις 50 συστάσεις – μέτρα για το προσφυγικό που πρέπει να λάβει η Ελλάδα είπε ο Νότης Μαριάς και κατηγόρησε συνολικά το πολιτικό προσωπικό της χώρας: «Η κυβέρνηση είναι σε λάθος ρότα. Αμήχανες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νότης Μαριάς επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη αποχώρησης της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν και ανέπτυξε συνοπτικά την επιχειρηματολογία του: «Η Ελλάδα ως χώρα Σένγκεν χορηγεί ταξιδιωτικά έγγραφα που τα παίρνουν οι πρόσφυγες και πάνε στη Γερμανία, τη Σουηδία και τις άλλες χώρες. Η Βουλγαρία δεν είναι χώρα Σένγκεν, γι’ αυτό δεν πάνε εκεί οι πρόσφυγες αλλά ρισκάρουν να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο» είπε.

Τέλος, ο Νότης Μαριάς εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποτυχία της διαδικασίας μετεγκατάστασης των προσφύγων. «Στην Ελλάδα αναλογούν 16.000 πρόσφυγες. Ο κ. Τσίπρας παριστάνει τον γαλαντόμο και δέχεται 50.000» είπε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και αποκάλυψε τη φημολογία για συνεργασία των ελληνικών υπηρεσιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα κυοφορούμενο σχέδιο ενοικίασης σπιτιών στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook