Το γεγονός ότι έχουν μείνει απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη σάρωση, από την αρχή του νέου έτους, κατήγγειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία πολιτών – Πρώτα ο άνθρωπος”, Γιάννης Σαρρής, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Όπως είπε ο κ. Σαρρής στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί ούτε τον Ιανουάριο ούτε τον Φεβρουάριο. Όταν πήγαν στα γραφεία της εταιρείας που έχει αναλάβει την εργολαβία της σάρωσης, να ρωτήσουν τον λόγο που είναι απλήρωτοι η εταιρεία απάντησε ότι ο δήμος της οφείλει χρήματα γι’ αυτό και δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Σαρρής, όταν ρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος Χανίων, Νεκτάριος Αλεξανδράκης εκείνος διέψευσε ότι ο δήμος χρωστά χρήματα στον εργολάβο. Επίσης, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει το επίδομα αδείας του 2015. 

Μιχάλης Κοτζαμιχάλης

Ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, τόνισε ότι όταν δεν έρχονται στην υπηρεσία του δήμου, οι εργαζόμενοι επώνυμα ή ανώνυμα να καταγγείλουν ότι είναι απλήρωτοι, είναι ύποπτο: 

“Έχω απορία μεγάλη πώς οι εργαζόμενοι έρχονται συνέχεια και βρίσκουν τον κ. Σαρρή ή τον κύριο Ρίζο, χωρίς να έχουν έρθει ποτέ σε εμένα να μου πουν ότι είναι απλήρωτοι. Ούτε επώνυμη, ούτε ανώνυμη καταγγελία έχει η υπηρεσία. Όσο πλησιάζουμε προς τις 20 Μαρτίου που λήγουν οι εργολαβίες, συνέχεια θα βγαίνουν άτομα και θα λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Ο ένας εργολάβος θα βάζει τα παπαγαλάκια τα δικά του και ο άλλος τα δικά του και δεν εννοώ εσάς. Εμείς σαν υπηρεσία δεν έχουμε καμία καταγγελία για απλήρωτους εργαζομένους. Εκκρεμούν μόνο δυο απλήρωτα τιμολόγια προς τον εργολάβο, βρίσκονται στην οικονομική υπηρεσία γιατί δεν είχαμε προϋπολογισμό και δεν μπορούσαν να πληρωθούν.”

Νεκτάριος Αλεξανδράκης

Όπως είπε ο κ. Αλεξανδράκης για τη διαδικασία: “Στην υπηρεσία το τιμολόγιο του μηνός Ιανουαρίου έφτασε 18/2 από τη διεύθυνση καθαριότητας και πρασίνου. Δεν έχει πληρωθεί το τιμολόγιο του Ιανουαρίου το οποίο θα πληρωθεί άμεσα και το τιμολόγιο του Φεβρουαρίου το έχει ήδη καταθέσει στην υπηρεσία καθαριότητας.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook