Απάντηση από το βήμα της Βουλής έδωσε σήμερα για τις μεμονωμένες και αντιδημοκρατικές ενέργειες εναντίον βουλευτών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, τονίζοντας ότι τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες δυσφημούν τους αγώνες και στρέφονται ενάντια στο κίνημα.

Να θυμήσουμε ότι ο κ. Ηγουμενίδης είχε δεχτεί και ο ίδιος προπηλακισμό από αγρότες κατά την παρουσία του σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης.

Κατά την τοποθέτηση του στη βουλή υπογράμμισε ότι:

«Πρώτο, τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες «ούτε εκφράζουν, ούτε προέρχονται από το κίνημα των αγροτών και τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις του ευρύτερου κινήματος. Το αντίθετο: Τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες δυσφημούν τους αγώνες και στρέφονται ενάντια στο κίνημα».

Δεύτερο, απέναντι στον εκπρόσωπο του κόμματος της «Ένωσης Κεντρώων» ο οποίος στη χθεσινή του τοποθέτηση υποστήριξε ότι «μια και ανοίγει και το Τριώδιο, μια και έρχονται και Απόκριες μπορείτε να βγείτε και να προμηθευτείτε μάσκες του Προέδρου» ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Δεν ξέρω αν χρησιμοποιείτε την μάσκα του κεντρώου για να καλύψετε την  ακροβασία σας με φασιστικές αντιλήψεις ή αν η απέλπιδα προσπάθειά σας να τεκμηριώσετε την αντι-ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησή σας, σας οδηγεί να παίξετε για άλλη μια φορά –δυστυχώς δεν είναι η πρώτη – με το αυγό του φιδιού, με τη στάση σας να υποθάλπει φασίζουσες συμπεριφορές. Ωστόσο το θέμα δεν είναι προσωπικό, επειδή αυτή η τοποθέτηση έγινε από σας ως εκπρόσωπο κόμματος. Έτσι πέρα από το ότι οφείλετε να ανακαλέσετε προσωπικά, οφείλει και το κόμμα σας συλλογικά να καταδικάσετε τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες τοποθετήσεις».

Τρίτο, σχετικά με τη συνειδητή του επιλογή να μην απαντήσει σε κανένα από τα ΜΜΕ εξήγησε ότι «τέτοια γεγονότα που ουσιαστικά απειλούν την δημοκρατία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αύξησης της τηλεθέασης».

Τέταρτο, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι, όπως φαίνεται και από την προσωπική του διαδρομή, δεν υποκύπτει σε πιέσεις, ούτε εκβιάζεται, και ότι όσοι μέσα από την προσδοκώμενη υποχώρησή του επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και τις πολιτικές εξελίξεις ξεκαθάρισε ότι «απευθύνονται σε λάθος άτομο».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία, η κυβέρνηση στην οποία βασικός κορμός είναι η αριστερά ούτε κινδύνεψε, ούτε κινδυνεύει, ούτε πρόκειται να κινδυνέψει από τον ίδιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε «ένα ευχαριστώ» στο κύμα συμπαράστασης του οποίου γίνεται αποδέκτης τις δύο τελευταίες μέρες, ενώ σχετικά με το κύμα αποδοκιμασίας αυτής της ακραίας, αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, του οποίου επίσης γίνεται αποδέκτης, συνέστησε ψυχραιμία.

Όπως τόνισε κλείνοντας την ομιλία του: «Στα δύσκολα σημεία των καιρών, σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές έχουμε χρέος να κρατήσουμε τη πιο νηφάλια, τη πιο ψύχραιμη, τη πιο κοινωνικά χρήσιμη στάση. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook