Σε δραματικούς τόνους έδωσε την περιγραφή του τραυματία της χθεσινής φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, που νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο υπεύθυνος γιατρός της μονάδας Θεόδωρος Κυπριανού.

Ο τραυματίας, λόγω των πολλαπλών τραυμάτων στο πρόσωπο δεν μπορεί να αναγνωριστεί, είναι στον αναπνευστήρα και συνεχίζονται προσπάθειες για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι η λειτουργία του εγκεφάλου του.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι παρέλαβαν έναν στρατιώτη αγνώστων στοιχείων και η αναγνώρισή του έγινε από τη μητέρα του από ένα σημάδι στο χέρι. Η ταυτότητά του, πρόσθεσε, διαπιστώθηκε με τη μέθοδο του DNA.

Αναφερόμενος στους γιατρούς που έρχονται από το Ισραήλ, είπε πως είναι ειδικοί σε θραύσματα από εκρήξεις και γι\’ αυτό ζητήθηκε η συμβουλή τους. Ωστόσο, οι ιατρικές παρεμβάσεις έχουν εξαντληθεί, κατέληξε.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και ο δεύτερος πολυτραυματίας.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Χρυσόστομος Ανδρονίκου, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι σταθερή, αλλά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά τραύματα και κατάγματα.

Για τους άλλους πέντε τραυματίες, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λεμεσού, ανέφερε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Αυτό, είπε, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν και υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων.

Ο κ. Ανδρονίκου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σήμερα να επισκεφθεί το νοσηλευτήριο ομάδα Ισραηλινών γιατρών, πλαστικών χειρουργών στην ειδικότητα, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι σε πολεμικά τραύματα, προκειμένου να εξετάσουν τους τραυματίες και να δώσουν μια δεύτερη ιατρική γνώμη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook