Η celebrity brow expert Tonya Crooks λέει πως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ο καθένας έχει το δικό του μοναδικό σχήμα φρυδιών: «Υπάρχουν τρία σχήματα όσον αφορά τα φρύδια: το τόξο, ένα πιο ίσιο και ένα που θυμίζει αψίδα. Εφόσον διαπιστώσεις ποιο είναι το δικό σου σχήμα θα καταφέρεις να δημιουργήσεις τα τέλεια φρύδια».

Η Crooks προσθέτει πως αν δεν είσαι σίγουρη για το ποιο είναι το φυσικό σχήμα φρυδιών σου, μπορείς να ανατρέξεις σε παλιές φωτογραφίες, τότε που ήσουν νεότερη και δεν είχες πειράξει τα φρύδια σου, ώστε να καταλάβεις.

Προσεκτικό trimming
Η Robin Evans Brows, guru φρυδιών και ιδρύτρια του Robin Evans Skincare στη Νέα Υόρκη, λέει πως υπάρχουν σημαντικά πράγματα που οφείλεις να γνωρίζεις όσον αφορά το ψαλίδισμα των φρυδιών σου: «Για να κάνεις trimming, χτένισε τα φρύδια σου με κατεύθυνση προς τα πάνω και ψαλίδισε τις μακρύτερες τρίχες. Μη παίρνεις το ψαλίδι και κόβεις κατά μήκος του φρυδιού σου γιατί έτσι θα μοιάζουν κυματιστά».
Και επαναλαμβάνει: «Ψαλίδισε, απλά, τις μακρύτερες τρίχες». Ωστόσο, βεβαιώσου πως τα φρύδια σου είναι αρκετά μακριά ώστε να χρειάζονται trimming. Η brow expert Sania Vucetaj, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου brow bar, συμπληρώνει: «Στην πραγματικότητα, λίγες γυναίκες χρειάζονται trimming».

Απόφυγε το κερί και την κλωστή
«Το τσιμπιδάκι είναι ο πιο ακριβής τρόπος, ώστε να αφαιρείς μία τρίχα τη φορά. Στα φρύδια, κάθε τρίχα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο σχήμα των φρυδιών σου» λέει η Vucetaj. Το κερί «τραβάει» την επιδερμίδα σου ενώ η κλωστή τραβάει τις τρίχες σε κάθε κατεύθυνση, δημιουργώντας πιθανότητες για εσωτερικές τρίχες.

Απόφυγε τους μεγεθυντικούς καθρέφτες
Δεν το περίμενες ε; Ούτε εμείς! Η αλήθεια είναι πως όποτε πάμε να καθαρίσουμε τα φρύδια μας με το τσιμπιδάκι, εκτός από καλό φως, παίρνουμε πάντα μαζί μας κι έναν καθρέφτη. Ωστόσο, η Vucetaj λέει πως οι μεγεθυντικοί καθρέφτες μας κάνουν να χάνουμε την αντίληψη μας και να βγάζουμε υπερβολικά τα φρύδια μας.

Απόφυγε τις κρέμες
Όσο χαρούμενη είσαι που φοράς την αγαπημένη σου ενυδατική κάθε πρωί, άλλο τόσο προσεκτική πρέπει να είσαι με την περιοχή των φρυδιών. Η Vucetaj εξηγεί πως οι κρέμες, τα τζελ και τα αντηλιακά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στην περιοχή των φρυδιών, καθώς έτσι περιορίζεται η ανάπτυξη της τρίχας. Επιπλέον, λέει πως όσες πελάτισσες της ήταν προσεκτικές παρατήρησαν τρομερή ανάπτυξη των φρυδιών τους. Οπότε ναι, θεώρησε την περιοχή των φρυδιών ως «απαγορευτική ζώνη» για κρέμες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook