Μια βλάβη που βύθισε στο σκοτάδι την περιοχή των Στιβανάδικων στην παλιά πόλη των Χανίων, στις αρχές Φεβρουαρίου, απετέλεσε και το σήμα κινδύνου για τους αρμόδιους του Διαχειριστή Δικτύων Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε προσωρινά, με επέμβαση στο σημείο όπου υπάρχουν και τα χώματα στην οδό Σκρύδλωφ, αλλά έγινε φανερό πως εάν δεν γίνει μεγαλύτερη επέμβαση, το καλοκαίρι με την αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας ο κίνδυνος μπλακ άουτ είναι ορατός.

«Το υπόγειο δίκτυο στην περιοχή έγινε πριν από πολλά χρόνια και στο μεταξύ έχει αυξηθεί κατά πολύ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας» είπε στο Flashnews.gr o τομεάρχης δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά, κ. Γιώργος Πλοκαμάκης.

Όπως τόνισε «επιβάλλεται να τοποθετήσουμε νέο καλώδιο υπόγεια προκειμένου να συνδεθεί με τον νέο υποσταθμό που είναι πίσω από την Μητρόπολη και να αυξηθεί η παρεχόμενη ισχύς. Σε διαφορετική περίπτωση και η πρόσφατη βλάβη μας έστειλε μήνυμα για μεγαλύτερη βλάβη το καλοκαίρι που θα προκαλέσει εκτεταμένο μπλακ άουτ».

Σύμφωνα με τον κ.Πλοκαμάκη ο ΔΕΔΔΗΕ Χανίων έχει ήδη εκπονήσει την σχετική μελέτη και έχει έτοιμο τον εργολάβο προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το έργο.

Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξει και σχετική άδεια από τον Δήμο Χανίων, από τον οποίο υπήρξε ανησυχία για τις επιπτώσεις ενδεχόμενης καθυστέρησης.

Έτσι σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος  Τάσος Βάμβουκας με τον κ.Πλοκαμάκη, πήγαν στην περιοχή και συζήτησαν με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι ανησυχούν μήπως και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αφού πρόκειται για το πλέον τουριστικό σημείο της παλιάς πόλης.

«Μετά από συζήτηση με τους κατοίκους και τις εγγυήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ πως το έργο θα είναι έτοιμο έγκαιρα, θα δώσουμε άδεια για 20 ημέρες» είπε στο Flashnews.gr ο κ.Βάμβουκας.

Να σημειωθεί πως φέτος το Πάσχα των Καθολικών που σηματοδοτεί και τις πρώτες μαζικές αφίξεις επισκεπτών, είναι στις 27 Μαρτίου και θα πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει ολοκληρωθεί το έργο και να έχουν αποκατασταθεί τα παραδοσιακά καλντερίμια στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook