Τα προβλήματα άρχισαν όταν οι Αρχές έκλεισαν την κύρια χωματερή της πόλης, τον Ιούλιο, χωρίς να εξασφαλίσουν εναλλακτική λύση για τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών της πόλης

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι εικόνες που θα δείτε αποτυπώνουν έναν δρόμο «ποταμό» σκουπιδιών που συνθέτουν την τραγική εικόνα της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Τεράστιοι σωροί σκουπιδιών στη συνοικία Jdeideh, στα βορειοδυτικά της Βηρυτού, δημιουργούν ένα απόκοσμο θέαμα, καθώς η κρίση με τη διαχείριση των απορριμμάτων χειροτερεύει κάθε μήνα.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν οι Αρχές έκλεισαν την κύρια χωματερή της πόλης, τον Ιούλιο, χωρίς να εξασφαλίσουν εναλλακτική λύση για τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών της πόλης.

Ενας κάτοικος εκφράζει την απογοήτευσή του για τις εικόνες που αντικρίζει: «Κάποτε αυτή η περιοχή ήταν πανέμορφη. Κοιτάξτε την τώρα….Δεν μπορούμε να περπατήσουμε πουθενά». 

Από την πλευρά τους επίσημοι φορείς αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ακόμη λύση στο πρόβλημα, ωστόσο δρομολογούνται σχέδια για την επίλυσή του. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα, υπήρξαν σχέδια για να μεταφερθούν τα σκουπίδια στη Ρωσία αλλά απορρίφθηκαν όταν η εταιρεία που θα έκανε τη μεταφορά δεν κατέθεσε εγκαίρως τα απαραίτητα έγγραφα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook