Στο Ευρωπαϊκό εξάμηνο αναφέρθηκε χθες 24/2/2016 σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής  Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι είμαστε «ξανά στο ίδιο έργο θεατές καθώς η Κομισιόν προτείνει την ίδια γνωστή αποτυχημένη συνταγή. Μερκελική λιτότητα, βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και εφαρμογή του αντικοινωνικού συμφώνου σταθερότητας. Όμως έτσι δεν πρόκειται να μειωθεί η φτώχεια, η ανεργία και η υπανάπτυξη που πλήττει τους λαούς του Ευρωπαϊκού  Νότου και κυρίως τον Ελληνικό λαό».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «μέσα από το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο η Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και η τραπεζοκρατία επεμβαίνουν στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής των κρατών της Ένωσης, καταργούν τη βούληση των Ευρωπαϊκών λαών και εκμηδενίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα των Κοινοβουλίων να διαμορφώνουν ελεύθερα τους εθνικούς προϋπολογισμούς».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «η Ελλάδα συνεχίζει να στενάζει κάτω από τη μπότα της τρόικας που διαλύει το ασφαλιστικό, βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων, κάνει φορομπηχτικό ρεσάλτο στις τσέπες του Ελληνικού λαού, μειώνει τις συντάξεις των απόμαχων της ζωής και διαλύει τους Έλληνες αγρότες. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, κ. Ντομπρόβσκις, καθώς ο Ελληνικός λαός εντείνει τον αγώνα του για να πετάξει την τρόικα επιτέλους έξω από την Ελλάδα».