48ωρη απεργία προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου την πρώτη ημέρα που θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρεται:

"Εκδόθηκε  από τη Διοίκηση του ΙΚΑ η εγκύκλιος για την ανανέωση του βιβλιαρίου ασθενείας με 50 ένσημα κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, για τους οικοδόμους ουσιαστικά 39 πραγματικές ημέρες εργασίας. 

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας τόσο τώρα όσο και τα προηγούμενα χρόνια, που η ανεργία στον κλάδο μας έχει χτυπήσει κόκκινο, έκανε πολλές παρεμβάσεις στο υπουργείο εργασίας για τα ζητήματα της προστασίας των ανέργων, της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των οικοδόμων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αντίστοιχα το Συνδικάτο μας, στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων,  πραγματοποίησε κινητοποιήσεις, για το σοβαρό αυτό ζήτημα της ανανέωσης των βιβλιαρίων υγείας.

Παλεύουμε σαν συνδικάτο, μαζί με την Ομοσπονδία για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό εκτίμα και απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο λαιμητόμο.  Απαντάμε  με 48ωρη γενική απεργία, την πρώτη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή."