Για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την πιλοτική εφαρμογή προγράμματος για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την δημιουργία μονάδων γειτονιάς ενημερώθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό, τον κ. Χρήστο Λιονή, καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και από  τους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  prof Arnoldos Jurgutis και Dr Silvio Domente.

Η πιλοτική εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας προβλέπει τη δημιουργία μονάδων γειτονιάς που θα αναλαμβάνουν τα περιστατικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας, πριν αυτά απευθυνθούν στις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες. Στόχος είναι να γίνεται παρέμβαση στις τοπικές κοινότητες άμεσα και γρήγορα, στον αστικό πληθυσμό που διαβιεί κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μέτρο της ίδιας φιλοσοφίας με το δημοτικό ιατρείο, που ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά ήδη στη δημιουργία του.  Για τα επόμενα βήματα συνεργασίας θα υπάρξει και νέα συνάντηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook