Απίστευτη έκρηξη βίας, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε διπλά τραγωδία, είχε ένας 39χρονος ιδιοκτήτης αναψυκτηρίου στον Ιαλυσό της Ρόδου. Σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε με… τσεκούρι σε μια ομάδα ανηλίκων που έπαιζαν σε κοντινή πλατεία επειδή τον ενοχλούσαν και τραυμάτισε δυο από αυτά, ηλικίας μόλις 14 χρόνων!

Το θορυβώδες παιχνίδι των μικρών παιδιών ήταν, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε αργότερα ο παρ’ ολίγον δολοφόνος, που τον έκανε έξαλλο! Άρπαξε το τσεκούρι που είχε μέσα στο κατάστημα και όρμησε κατά πάνω τους. Στην πλατεία, εκείνη τη στιγμή, βρίσκονταν γύρω στα δέκα παιδάκια που το έβαλαν στα πόδια έντρομα, στη θέα του εξαγριωμένου και οπλισμένου άνδρα! Τα οκτώ πρόλαβαν να απομακρυνθούν, όχι όμως και τα υπόλοιπα δύο.

Ο 39χρονος τα πρόλαβε και άρχισε να τα χτυπάει με μανία στην πλάτη με το κοφτερό τσεκούρι, τραυματίζοντάς τα! Τότε επενέβησαν αστυνομικοί του τμήματος Ιαλυσού και τον αφόπλισαν, βάζοντάς του ταυτόχρονα χειροπέδες. Οι δύο 14χρονοι μεταφέρθηκαν αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και, ευτυχώς, δεν είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που του άσκησε δίωξη με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοκατοχής- οπλοχρησίας. Ωστόσο, ο συνήγορος του επικαλείται ότι ο 39χρονος πάσχει από ψυχικά νοσήματα και ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook