Με την ψήφιση της τροπολογίας αρ. 261-31 που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, 

Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια- Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)», παρ. 4 και 5, λύνεται ένα σοβαρό χρόνιο πρόβλημα, καθώς επέρχεται η άρση του ορίου απόστασης των 20 χλμ με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της διαδικασίας μεταφοράς των μαθητών που συνδέεται άμεσα με την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και την αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων μαθητών.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να έχουν “μαθητικό εισητήριο” και μαθητές των ΕΠΑΛ, οι οποίοι διαμένουν σε μεγάλη απόσταση απο το σχολείο.

Να σημειωθεί πως προβλήματα είχαν δημιουργηθεί σε πολλά ΕΠΑΛ, και στα Χανιά, όπως το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, ενώ με την ψήφιση της τροπολογίας για άρση των 20 χιλιομέτρων, ανοίγονται νέες δυνατόηττες και για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά, στο οποίο θα μπορούν να έχουν μαθητικό εισητήριο και μαθητές απο μακρυνές περιοχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook