Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η διοίκηση του Σωματείου Αποκλειστικών για τα κυκλώματα αλλοδαπών που δρουν στα νοσοκομεία με γυναίκες να εργάζονται ως αποκλειστικές χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Το σωματείο τονίζει πως οι “μαϊμού” αποκλειστικές αποτελούν  απειλή για την υγεία των ασθενών στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, αφού οι περισσότερες δεν έχουν βιβλιάριο υγείας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Αποκλειστικών καταφέρεται εναντίον των διοικήσεων των νοσοκομείων οι οποίες όπως αναφέρεται «τηρούν “σιγή ιχθύος”» με αποτέλεσμα τα κυκλώματα να δρουν ανενόχλητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Χαώδης είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια νοσοκομεία   λόγω της  αθρόα εισβολή των αλλοδαπών που λυμαίνονται και εργάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς καν να πληρούν τις στοιχειώδης προϋποθέσεις για την συγκεκριμένη εργασίας (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας), αποτελώντας απειλή για την υγεία των ασθενών στα νοσοκομεία του Ηρακλείου (Βενιζέλειο – Πανάνειο Νοσοκομείο Ηρακλείου  καθώς και στο ΠΑΓΝΗ). Συγκριμένα κυκλώματα  δρουν ανενόχλητα με ευθύνη των Διοικήσεων των νοσοκομείων.

Ενώ αυτά τα προβλήματα τα έχουμε γνωστοποιήσει επανειλημμένες φορές στην Διοίκηση των  Νοσοκομείων, συνεχίζεται να τηρείτε « σιγή ιχθύος » για το συγκριμένο θέμα και δεν έχει δοθεί ακόμα καμία απολύτως λύση για το μείζονος σημασίας πρόβλημα  που αποτελεί υγειονομική βόμβα για τους ασθενείς, καθώς και για το ίδιο το κράτος εξαπατώντας το,  καθώς είναι ανασφάλιστες.

Μη έχοντας άλλη επιλογή κινήσαμε κάθε νόμιμη ενέργεια (μήνυση κατά παντός υπευθύνου) ώστε να δοθεί μια οριστική λύση σε αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα . “

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook