Με στόχο να αποτελέσει ένα γεγονός αθλητισμού και πολιτισμού με πανελλαδική εμβέλεια, δόθηκε η εκκίνηση για τον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης,  (Crete – Marathon) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 8 Μαΐου στα Χανιά και είναι αφιερωμένος στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Σήμερα στην  αντιπεριφέρεια Χανίων έγινε η παρουσίαση της ιστοσελίδας του Μαραθωνίου της Κρήτης (www.crete-marathon.gr) και δόθηκε , ουσιαστικά, η έναρξη της περιόδου των εγγαφών για συμμετοχή στο μεγάλο αυτό παγκρήτιο γεγονός.

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, όσο και οι δήμαρχοι του νομού, κάλεσαν  όλους να δηλώσουν συμμετοχή στον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης, στον οποίο, φυσικά, θα κληθούν να συμμετάσχουν και αθλητικά σωματεία από ολόκληρη την χώρα.

Επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης παιδείας Παναγιώτης Σημαντηράκης  είπε πως  στόχος της διοργάνωσης είναι, ο Μαραθώνιος Κρήτης, να αποτελέσει μια κεντρική δράση αθλητισμού και πολιτισμού, η οποία θα έχει συνέχεια και επεσήμανε πως πέραν των αθλητικών διαδρομών, θα υπάρχουν και πολλές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η προθεσμία λήξης των εγγραφών ορίστηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 6-7 Μαίου, στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων θα λειτουργεί  κέντρο ενημέρωσης και έκθεση χορηγών και εταιρειών.
Επίσης το Σάββατο πριν από τους αγώνες θα πραγματοποιηθούν δρομικές αθλητικές εκδηλώσεις μαθητών, σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς και η Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία η οποία θα έχει ως αφετηρία τον τάφο του Ειρηναίου Γαλανάκη, στο Καστέλι Κισάμου και ως τέρμα την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου θα υπάρχει Βωμός για να υποδεχθεί τη φλόγα της Λαμπαδηδρομίας. Μετά την Τελετή της Φλόγας, θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα, όπως Μουσικές εκδηλώσεις κ.λπ.

Την Κυριακή 8 Μαίου θα ξεκινήσουν οι αγώνες δρόμου από την Δημοτική Αγορά των Χανίων ως εξής:

Μαραθώνιος Δρόμος 42 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 8:00 πμ 
(Δικαίωμα συμμετοχής: Ατομικό 15 ευρω – Ομαδικό 12 ευρώ – Σύλλογοι δρομέων 10 ευρώ)

Αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9:00 πμ
(Συμμετοχή: Ατομικό 12€ – Ομαδικό 10€ – Σύλλογοι Δρομέων 10€)

Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 11:00 πμ
(Συμμετοχή: Ατομικό 10€ – Ομαδικό & Σύλλογοι Δρομέων 8€ – Μαθητικό δωρεάν)
Αγώνας δρόμου 2,5 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 12:00 μ

(Συμμετοχή: Ατομικό 8€ – Ομαδικό & Σύλλογοι δρομέων 5€ – Μαθητικό δωρεάν)

Να σημειωθεί πως η δωρεάν εγγραφή μαθητών αφορά μόνο στην οργανωμένη (μέσω του σχολείου) και όχι στην μεμονωμένη εγγραφή τους.

Οι παροχές σε όσους δηλώσουν συμμετοχή είναι :

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (εκτός του αγώνα των 2,5 χιλιομέτρων).
Έντυπο ενημερωτικό υλικό
Αποτελέσματα στο διαδίκτυο  (εκτός του αγώνα των 2,5 χιλιομέτρων).
Δίπλωμα συμμετοχής
Φωτογραφίες αγώνα
Μετάλλιο τερματισμού
T-Shirt διοργάνωσης
Τσάντα πλάτης

Επίσης ιδιαίτερη σημασία έχει και η συμμετοχή εθελοντών  που θα συντελέσουν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Τον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης διοργανώνουν οι : Αντιπεριφέρεια Χανίων, οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων, ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, τα αθλητικά σωματεία στίβου και τοπικοί θεσμικοί και εθελοντικοί φορείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook