Όπως τον τελευταίο καιρό μάθαμε, όταν ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για το δημοψήφισμα του Ιουνίου τον μοναδικό τη στιγμή εκείνη ισχυρό του σύμμαχο, Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, εισέπραξε την έντονη αποδοκιμασία του, καθώς όπως του εξήγησε, αν μπούμε σ’ αυτό το δρόμο, τι εμποδίζει και άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο; Ίσως να το σκέφτηκε χθες ο πρωθυπουργός ακούγοντας τον Ούγγρο πρωθυπουργό  κ.  Όρμπαν να ανακοινώνει δημοψήφισμα για το προσφυγικό. «Θεωρούμε ότι αν δεν λάβουμε την συγκατάθεση του λαού θα πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας», υπογράμμισε. Η ακροδεξιά του τοποθέτηση ή η πολιτική καταδίκη που εκ μέρους της Ε.Ε. θα εισπράξει, δεν απαλύνει τις τραγικές επιπτώσεις για τη χώρα μας.   

 Όπως όσοι προειδοποιούσαν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού για τις επίσης τραγικές επιπτώσεις που τυχόν κλείσιμο των τραπεζών θα έχει για τη χώρα μας, δεν εισακούστηκαν, έτσι και όσοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα αντιμετωπίστηκαν είτε ως «Κασσάνδρες» είτε ως ρατσιστές. Ο κ. Καμμένος μάλιστα «προειδοποίησε» τους ευρωπαίους να μη μας «πολυκολλάνε» γιατί θα τους γεμίσουμε… μουτζαχεντίν. Κοινή κατάληξη της απερίγραπτης επιπολαιότητας: Το ευρώ του Έλληνα αξίζει λιγότερο από αυτό των υπόλοιπων ευρωπαίων και όπως δείχνουν τα πράγματα, σύντομα το ίδιο θα ισχύει για τις ταυτότητες και τα διαβατήρια μας. Δεν αναφέρομαι καν στα αισθήματα οργής, ντροπής και μειονεξίας που ήδη μας κατακλύζουν, καθώς οι άλλοτε βαλκάνιοι μετανάστες, οι αναζητούντες καλύτερο μέλλον στη χώρα μας, δέχτηκαν την ξεδιάντροπη πρόσκληση της Αυστρίας. Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Κόσσοβο(!), ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία, ανταποκρίθηκαν στην αυστριακή πρόσκληση για υιοθέτηση κοινής γραμμής. Ο μόνος που βρήκε να πει δυο λόγια ήταν ο Σέρβος υπουργός κ. Στεφάνοβιτς, ο οποίος δήλωσε πως «οι παρεξηγήσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν κληθεί και εκπρόσωποι της Ελλάδας στη σημερινή Διάσκεψη». «Απαιτείται μία συμμαχία με τις βαλκανικές χώρες για να ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να επιβάλλει, επιτέλους, την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ήρθε η αυστριακή απάντηση.

Με την Ελλάδα κομμένη όχι στα δύο, μα σε πολλά κομμάτια από τις διαμαρτυρίες των αγροτών, με το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον διαφαινόμενο αφανισμό τους, με τις τράπεζες ουσιαστικά κλειστές εδώ και μήνες και την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης να μεταβάλετε σ ένα απέραντο Hot Spot, η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται στο μέσο της τέλειας καταιγίδας. Τα όσα μας επιφυλάσσουν οι διαφαινόμενες εξελίξεις δεν φαίνεται να είναι ευχάριστα, κάθε άλλο. Για πρώτη φορά βρίσκεται σε κίνδυνο όχι η συμμετοχή μας στο κοινό νόμισμα, μα η ίδια η υπόσταση μας σαν μέλος της Ε.Ε.. Οι σημερινοί κυβερνώντες μας απειλούσαν ότι οι κακοί μνημονιακοί θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα τους μισθούς της Βουλγαρίας. Το ότι οι φτωχές βαλκανικές χώρες συνεδριάζουν για το πώς θα προστατευτούν από την… Ελλάδα, μου φέρνει μια απίστευτη πίκρα στο στόμα.    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook