Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραμένει αισιόδοξος ότι το Κογκρέσο θα συμφωνήσει στην αύξηση του ορίου του χρέους, και ότι μπορεί να επιτευχθεί μία μικρότερη συμφωνία σε σχέση με την \”μεγάλη ευκαιρία\” που έχει προηγουμένως συζητηθεί, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

\”Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να πιέζει και να υποστηρίζει το καλύτερο δυνατό πακέτο\” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, προσθέτοντας ότι μία συμφωνία για τον προϋπολογισμό μικρότερη των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, επίσης, σήμερα ότι μία συμφωνία για το χρέος πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε λίγες ημέρες λόγω της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου για την αύξηση του ορίου του δανεισμού των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ απέρριψε ακόμη ως \”ατυχές\” το σχόλιο που πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ ,ότι μία πραγματική λύση για το πρόβλημα του χρέους των ΗΠΑ δεν είναι πιθανή όσο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραμένει στη θέση του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook