Κρητικές κόντρες έγιναν στη Βουλή με αφορμή την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την φυγή των επιχειρήσεων.

Αφορμή ήταν η Ερώτηση που υπέβαλλε ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Βουλευτή Χανίων κ. Γιώργο Σταθάκη για το θέμα της “φυγής” ελληνικών επιχειρήσεων σε χώρες του εξωτερικού. 

Στην πρωτολογία του ο κ. Λ. Αυγενάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα μέτωπα, δεν υπάρχει οικονομική πολιτική, δεν υπάρχει στρατηγική διαπραγμάτευσης, δεν κλείνει η αξιολόγηση και την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση ακολουθεί μια εχθρική πολιτική στον ιδιωτικό τομέα». Ο αν. Γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε με επίσημα στοιχεία στην αύξηση της ανεργίας (Eurostat), τη μεταφορά 60.000 επιχειρήσεων στη Βουλγαρία (Εθνική Υπηρεσία Εσόδων της Βουλγαρίας), την μείωση των δραστηριοτήτων εξαγωγικών (ΕΒΕΑ) και κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι «έχει επιδοθεί σε προσπάθεια κατάληψης του κράτους».

Για καταστροφολογία και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς για φυγή ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό καταλόγισε τον βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας στην Ερώτηση του.

Παράλληλα παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2015 στην Ελλάδα έγιναν 50 επενδύσεις. Χαρακτήρισε παραπλανητικό τον αριθμό των επιχειρήσεων που έφυγαν απο την χώρα.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια του μνημονίου είχαμε μείωση 250.000 επιχειρήσεων, ενώ το 2015 οι καταγραφές ήταν κατά 3.500 περισσότερες από τις διαγραφές, ανέφερε ο Γ. Σταθάκης.

Στην δευτερολογία του ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι τα στοιχεία είναι αμφιβόλου εγκυρότητας, ενώ αναφέρθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις της Κυβέρνησης ΝΔ και απευθύνθηκε στον Υπουργό ρωτώντας ποιες επενδύσεις έχει φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ένα χρόνο, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση για ολιγωρία στο θέμα του νέου αναπτυξιακού νόμου που έχει καθυστερήσει τονίζοντας «δεν είναι αυτή στάση μιας χώρας που διψάει για επενδύσεις», καθώς και για την επικείμενη επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook