Στις δράσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη λήψη μέτρων δασοπροστασίας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μανώλης Οθωνας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα.

Όπως είπε: \”έχει γίνει ήδη μια μαραθώνια προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με όλες τις περιφέρειες της χώρας, με όλους τους συναρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε να συζητήσουμε, να διαπιστώσουμε έγκαιρα προβλήματα και να εξασφαλίσουμε μια συνεργασία, συνέργεια και συντονισμό που τόσο είναι απαραίτητα\”.

Σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας, ο κ. Οθωνας ενημέρωσε ότι φέτος εγκρίθηκαν για πρώτη φορά από το Πράσινο Ταμείο μελέτες παρεμβάσεων σε δάση ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Τόνισε ακόμη ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, το ποσό που διατέθηκε και φέτος στους δήμους μέσω της ΣΑΤΑ είναι ίδιο με αυτό που διατέθηκε πέρυσι και ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι και φέτος απασχολούνται οι 5.387 εποχικοί πυροσβέστες και ότι σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας υπέγραψε σήμερα προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Παράλληλα, ο κ. Οθωνας διέψευσε τις φήμες που θέλουν το 20% των πυροσβεστικών οχημάτων ανενεργά ή ακινητοποιημένα. «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν ζητήματα ακινητοποιημένων οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος ανεξαρτήτως παλαιότητας», τόνισε και συμπλήρωσε: «Με το πρόγραμμα των συντηρήσεων παλαιά και νέα οχήματα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα και εντάσσονται στο σχεδιασμό της Πυροσβεστικής».

Εξάλλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για «την καλόπιστη και υγιή ευαισθησία και έκφραση αγωνίας» του κ. Γείτονα για τα ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και καυτηρίασε τη στάση κάποιων που «όχι τόσο καλόπιστα, αλλά μη μπορώντας να υποκρύψουν τις προσωπικές, συνδικαλιστικές ή δυστυχώς και κομματικές τους σκοπιμότητες, χρησιμοποιούν αυτό το θέμα».

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook