Τελευταία ενημέρωση 18.53

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Flashnews.gr για ένα κοντέινερ με κυνηγετικά όπλα – Μένει να διευκρινιστεί τι περιέχουν και τα υπόλοιπα κοντέινερ

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση από νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Σούδας όπου συνεχίστηκαν εντατικά οι έρευνες πάνω στο φορτηγό πλοίο που εντοπίστηκε στα ανοιχτά του κόλπου της Κισάμου με τους λιμενικούς να πραγματοποιούν ρεσάλτο χθες τα μεσάνυχτα και να το αναγκάζουν να καταπλεύσει στη Σούδα, καθώς κρίθηκε ως ύποπτο για μεταφορά όπλων και πυρομαχικών.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα με πληροφορίες του το Flashnews.gr, επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός του καπετάνιου του πλοίου ότι επρόκειτο για κυνηγετικά όπλα. Οι αρχές εξέτασαν το ένα κοντέινερ και διαπίστωσαν ότι όντως περιείχε κυνηγετικά όπλα τα οποία μεταφέρονταν νόμιμα. Μένει πλέον για τις αρχές να εξετάσουν και τα υπόλοιπα κοντέινερ και να δουν τι φορτίο μεταφέρεται και σε αυτά.

Νωρίτερα…

Λίγο πριν τις 17.30 στο λιμάνι της Σούδας έφτασε η εταιρεία Μακρυγιαννάκη με γερανοφόρα οχήματα προκειμένου να εκφορτώσουν τα κοντέινερ από το πλοίο και να ελέγξουν διεξοδικά το περιεχόμενο.

Από νωρίς στο λιμάνι της Σούδας βρέθηκε η εισαγγελέας Χανίων η οποία μαζί με τις λιμενικές αρχές και τους τελωνιακούς, εξέτασαν εξονυχιστικά το πλοίο και το φορτίο του.

Στην  έρευνα των κοντέινερ που βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο, εκτός από τους άνδρες των λιμενικών αρχών επιστρατεύτηκαν και δυο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για την ανεύρεση εκρηκτικών υλών ή άλλου παράνομου φορτίου.

Για λόγους ασφαλείας κατά τη μετακίνηση κοντέινερ, έφτασε στο λιμάνι της Σούδας και όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς δεν ήταν γνωστό αν το φορτίο περιείχε πυρομαχικά ή εκρηκτικές ύλες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook