Μια αποκομμένη φράση του υπουργού ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα , στάθηκε και η αφορμή να θεωρηθεί ως «επιβεβαίωση» των φημών που διαχέοντα από τα Μέσα ενημέρωσης της Κρήτης για πιθανή φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη.

Κατ’αρχάς ο κ.Δρίτσας μπορεί να μίλησε στον ΣΚΑΙ για «ισοκατανομή προσφύγων στην χώρα» αλλά στην συνέχεια του λόγου του είπε και τα εξής «για αυτό δεν αποκλείεται να στείλουμε πλοία και στη Θεσσαλονίκη…..Ήδη στέλνουμε στην Καβάλα που σηκώνει αρκετό βάρος…..πάντως αυτή τη στιγμή δεν είναι στα πλάνα μας η Θεσσαλονίκη».

Είναι λοιπόν σαφές πως το θέμα είναι, καταρχάς η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά,με τον κατάπλου των πλοίων με τους πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προς την Θεσσαλονίκη.

Αφετέρου, το αναμφισβήτητο δεδομένο είναι πως όλοι οι πρόσφυγες – μετανάστες το μόνο που ζητούν είναι, το συντομότερο δυνατό να βρεθούν στα βόρεια σύνορα για να συνεχίσουν την πορεία τους προς την βόρεια Ευρώπη.

Οι εικόνες με τους χιλιάδες πρόσφυγες να περπατούν με τα πόδια από την Αττική προς την Μακεδονία που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα δεν δέχονται αμφισβήτηση.

Με ποια λοιπόν λογική θα τους βάλουν σε πλοία για να τους στείλουν σε ένα νησί που είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, όπου εκεί είναι το μόνο βέβαιο πως θα εγκλωβιστούν, αφού για να φύγουν θα χρειαστούν και πάλι πλοίο;

Με ποια λογική θα τους πάρουν από ένα νησί για να τους στείλουν σε ένα άλλο..νησί;

Πως θα αντιδράσουν εάν τους πουν μπείτε στο πλοίο να σας πάμε σε τελείως διαφορετικό μέρος από εκείνο για το οποίο βγήκατε στην προσφυγιά;

Η εξέγερση με απρόβλεπτες συνέπειες είναι απολύτως βέβαιη.

Αυτά λέει η… κοινή λογική, βάση της οποίας αποκλείεται η μεταφορά προσφύγων για παραμονή στην Κρήτη.

Βέβαια συχνά έχει αποδειχθεί πως οι εκάστοτε κυβερνώντες ουδεμία σχέση έχουν με την κοινή λογική.

Ας ελπίσουμε να μην συμβεί το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση.

Ναπ.Σ.

Υ.Γ. 
Πάντως με αυτή την κατάσταση, εάν φτάσουν πρόσφυγες από τα νότια της Κρήτης, μάλλον θα είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν άμεσα στον Πειραιά, όπως έγινε τις τελευταίες φορές, οπότε καλό θα ήταν οι τοπικοί φορείς να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook